Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:53 μμ
 
wm small
Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 18:07

Eγκαίνια στο Αγρίνιο για την έκθεση με 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η συλλογή ανήκει στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου.

Tα εγκαίνια μιας σημαντικής έκθεση που φιλοξενείται στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου έγιναν χθες, Σάββατο 4 Μαρτίου.

Πρόκειται για τη συλλογή «91 βιβλία με έργα τέχνης» ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς, του Αλέκου Φασιανού, η οποία ανήκει στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί κατά το διάστημα έως 21 Απριλίου και συνδιοργανώνεται από το Δήμο Αγρινίου, τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και τον Τηλεοπτικό Σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ TV». Ώρες λειτουργίας της είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00- 13.00 & 18.00 -21.00 με είσοδο ελεύθερη

Η έκθεση παρουσιάζει τη συλλογή βιβλίων με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού και οργανώνεται με την αφορμή της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της Πινακοθήκης Χ. και Σ. Μοσχανδρέου, ενός ζωντανού πολιτιστικού οργανισμού της περιφέρειας με πολύπλευρες δραστηριότητες, εκθεσιακές, εκδοτικές, εκπαιδευτικές και σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων για τον επετειακό εορτασμό της.

Πρόκειται για μια έκθεση μοναδική, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να δει συνολικά 395 έργα τέχνης, που αντιστοιχούν σε μια περίοδο σαράντα ετών.

Στην εκδήλωση εγκαινίων παρέστη πλήθος κόσμου που άκουσε την επιμελήτρια Λουίζα Καραπιδάκη να αναφέρεται διεξοδικά στη έκθεση η οποία έχει ένα πολλαπλό ενδιαφέρον και από την εικαστική της πλευρά με το εικονογραφικό έργο, 40 ετών, του Αλέκου Φασιανού και από την εκδοτική πλευρά με τις σπάνιες συλλεκτικές εκδόσεις. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά τόσα πολλά βιβλία του ζωγράφου-χαράκτη Α. Φασιανού, χάριν της Συλλογή της Πινακοθήκης Χ.& Σ. Μοσχανδρέου. Τα βιβλία κοσμούνται με 395 έργα και περιλαμβάνουν κείμενα 45 ποιητών και συγγραφέων, που σηματοδότησαν τον 20ό αιώνα. Όλες οι εκδόσεις είναι αριθμημένες και τα έργα υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και τους συγγραφείς.

Ο Χρήστος Μοσχανδρέου απεύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενος διεξοδικά στις δράσεις της Πινακοθήκης και στο πρόγραμμα της για την φετινή χρόνια που συμπληρώνει 20 χρόνια πρωτοπορίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Εξέφρασε ωστόσο για άλλη μια φορά την πικρία του για την αντιμεπώπιση που τυγχάνει από τις αρχές του Μεσολογγίου όπου οι πινακοθήκη εδρεύει, αναφέροντας πως προτίθεται να τη μεταφέρει στην Αθήνα. Ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την παρουσία τους κάνοντας ειδική αναφορά και στον Γιάννη Βαϊνά.

Με θερμά λόγια για την προσφορά της οικογένειας Μοσχανδρέου μίλησαν ο δήμαρχος Γ.Παπαναστασίου, ο Κώστας Μπόκα (Αχελώος ΤV) και ο πρόεδρος της ΓΕΑ Χρήστος Θετάκης. Υπογράμμισαν άπαντες τη σημασία της έκθεσης ενώ ακολούθησε και ξενάγηση. Η επιμελήτρια Λουίζα Καραπιδάκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν και συνέδραμαν στη σωστή οργάνωση.

Φωτο PARAVATOS.EU

15
1 2 3 4 5
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 4029 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.