Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:16 μμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 15:21

Παναιτωλικός-Λεβαδειακός 2-0

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ποδόσφαιρο κέρδισε το... αντιποδόσφαιρο και ο καλύτερος Παναιτωλικός (λίγες μέρες πριν κλείσει 91 χρόνια) με τα γκολ των Παπαδόπουλου-Μαρκόφσκι επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού, που... βυθίζεται!

Είχε γενέθλια. Εκλεινε 91 χρόνια ιστορίας. Το γήπεδο γέμισε και περίμενε ένα καλό δώρο από την ομάδα. Αυτή το έδωσε έστω κι αν έπρεπε να περιμένουν οι φίλαθλοι 75 λεπτά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αλλωστε ο Παναιτωλικός (περί ου ο λόγος) ήταν πολύ καλύτερος καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα και η μοναδική απορία ήταν εάν θα κατάφερνε να... διαλύσει το πούλμαν που είχε παρατάξει ο Γιάννης Χριστόπουλος μπροστά από την εστία του Ναμάσκο.

Οι γηπεδούχοι τα κατάφεραν επειδή είχαν την εμπειρία και την κλάση των δύο επιθετικών. Παπαδόπουλος και Μαρκόφσκι «καθάρισαν» το ματς με τα τέρματα που πέτυχαν στο 76' και 84' αντίστοιχα και έδωσαν το τρίποντο. Οσο για τον Λεβαδειακό; Αδίκησε τον εαυτό του με το στήσιμο και αδίκησε και το παιχνίδι που δεν είχε ποιότητα...

ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Ηταν φανερό πως θα... πάει το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό. Ο Παναιτωλικός πήρε την μπάλα στην κατοχή του, έκλεισε τον Λεβαδειακό στο μισό γήπεδο και προσπάθησε να φτιάξει φάσεις απέναντι σε 11 ποδοσφαιριστές που δεν πέρασαν την μεσαία γραμμή. Η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον τρόπο και το πλάνο για να «ξεκλειδώσουν» την συγκεκριμένη άμυνα όμως βρήκαν τις φάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 10 τελικές του Παναιτωλικού (οι 5 στην εστία) την ώρα που ο Λεβαδειακός μάλλον έκανε ρεκόρ με το απόλυτο μηδέν. Ρέι, Μάρκος Πάουλο και Μουνιός στο άλλο μισό του γηπέδου δεν μπορούσαν να κάνουν μια τελική της προκοπής με αποτέλεσμα το 0-0 να φαντάζει απόλυτα φυσιολογικά.

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΒΟ
Η αλήθεια είναι πως δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει αλλά δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για ν' απειλήσει τον Ναμάσκο. Ο Χάβος διαπίστωσε πως ο Λεβαδειακός δεν πρόκειται να βγει από την περιοχή του (τελείωσε το παιχνίδι με 3 τελικές όλες μακριά από την εστία) και έβαλε και δεύτερο φορ δίπλα στον Μαρκόφσκι.

Ο Παπαδόπουλος έδεσε άψογα στο 4-4-2 που το άλλαξε ο Χάβος και στο 76' οι δυο επιθετικοί συνδυάστηκαν για το 1-0 του Παναιτωλικού. Ο Μαρκόφσκι έκανε την δουλειά έδωσε την μπάλα στον «Παπ» κι αυτός με ωραίο τελείωμα άνοιξε το δρόμο για το... δώρο γενεθλίων.

Μέχρι ν' αντιδράσει ο Λεβαδειακός έγινε άμεσα το 2-0 από τον Μαρκόφσκι (6 γκολ στην Σούπερ Λίγκα) και το τρίποντο «κλείδωσε» για τον Παναιτωλικό...

Mvp: Μάρκο Μαρκόφσκι. Ασίστ στο πρώτο γκολ του Παπαδόπουλου και γκολ για να κλειδώσει τη νίκη. Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος;
Αδύναμος κρίκος: Γιάννης Χριστόπουλος. Κατέβασε μια ομάδα με κανένα δημιουργικό πλάνο και περίμενε να τελειώσει το ματς στο 0-0. Το ποδόσφαιρο τον τιμώρησε όπως και τον Λεβαδειακό με αποτέλεσμα να φύγει από το Αγρίνιο με το απόλυτο μηδέν.
Στο ύψος του: Δημήτρης Παπαδόπουλος. Σκόραρε με μία ακόμη ομάδα στην Α' Εθνική και ξεκλείδωσε την άμυνα του Λεβαδειακού.
Η γκάφα: Δεν είχε κάτι το ματς που μπορεί να θεωρηθεί ως γκάφα. Ισως οι δύο αλλαγές του Χριστόπουλου μετά το 2-0 όταν και είχε κριθεί το παιχνίδι.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Τίκας.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Υπήρξε απόδοση δικαιοσύνης. Τα στατιστικά λένε την αλήθεια. 17-3 τελικές, 6-1 κόρνερ. Ο Λεβαδειακός σε 90 λεπτά αγώνα είχε μόλις δύο τελικές κι αυτές εκτός εστίας! Ο Παναιτωλικός το πάλεψε και δικαιώθηκε μιας και βρήκε τα γκολ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και πήρε τους τρεις βαθμούς.

Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (73' Κλέσιο), Ρότσα, Ροντρίγκες, Κούσας, Μάκος, Πάουλο, Ρέι, Λόπες (66' Παπαδόπουλος), Μουνιός (46' Ρόσα), Μαρκόφσκι
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Νιάσε, Μαχαίρας, Βασιλείου, Σίλβα, Γιακουμάκης (85' Λάτσι), Μεντί, Καλτσάς (88' Ζεζίνιο), Ουόν, Καραχάλιος (47' Βούρος), Μιλιάζες

 

Διαβάστηκε 3224 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.