Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:31 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 19:19

«Πες το με μια κούκλα…»: Συνάντηση κουκλοθεάτρων στο Παναιτώλιο (17-18/6/2017)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνάντηση κουκλοθεάτρων με τίτλο «Πες το με μια κούκλα…» έχει προγραμματιστεί από το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου σε συνεργασία με την «Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου «Τριχωνίδα», για το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου 2017, στο Κεπετρί στα Αμπάρια Παναιτωλίου. Η ανακοίνωση του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου:

«Στο Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου, μέσα από τις δραστηριότητες του τμήματος κουκλοθεάτρου μας «Μια φορά και μια κούκλα», διαπιστώσαμε και βιωματικά,πως ο συναισθηματικός κόσμος και η φαντασία των παιδιών μέσα από το Κουκλοθέατρο, μπορούν πραγματικά -εκτός από το να εκφραστούν και να καλλιεργηθούν – να τους δώσει τη δυνατότητα να πλησιάσουν μορφές τέχνης όπως η λογοτεχνία, η μουσική, η σκηνοθεσία, οι κατασκευές κλπ και το σημαντικότερο να τα συνδέσει, όχι με διδακτικό αλλά ευχάριστο τρόπο, με το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό τους περιβάλλον και τελικά με τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις και τις πραγματικές αξίες της ζωής.

Φιλοδοξία μας να φέρουμε αυτό το είδος, μέσω της κούκλας, κοντά σε παιδιά, σχολεία και χώρους, που δύσκολα φθάνει ένα επαγγελματικό θέαμα.

Οι εμπειρίες μας και οι παραστάσεις μας μέχρι σήμερα σε απομακρυσμένα σχολεία, σε Ειδικά σχολεία, στο γηροκομείο αλλά και όπου κληθήκαμε, ήταν συγκινητικές.
Οι προσκλήσεις για παραστάσεις συνεχίζονται και εμείς όσο μπορούμε θα ανταποκρινόμαστε. Θέλουμε όμως να το πάμε ακόμη πιο πέρα, επειδή πιστεύουμε, πως είναι ένα είδος, που μπορεί να είναι κοντά σε όλα τα παιδιά και η διάδοση του μόνο χαρά μπορεί να τους δώσει.

Προχωρούμε λοιπόν στην διοργάνωση συνάντησης κουκλοθέατρων στις 17 και 18 Ιουνίου 2017 (Σάββατο-Κυριακή).

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Παναιτωλίου «Τριχωνίδα», στο Κεπετρί στα Αμπάρια Παναιτωλίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής κουκλοθέατρων μέχρι τέλος Μαΐου μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα:
Λιάτσου Χριστοφορούλα – 6931227712
Κορδολαίμη Σοφία – 6972260958″

Διαβάστηκε 1622 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.