Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  7:35 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 23:45

Ναυαγοσώστης από την Κανδήλα σώζει από πνιγμό 8χρονο αγοράκι στα Γιάννενα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη  ζωή του σε έναν ηρωικό ναυαγοσώστη από την Κανδήλα Ξηρομέρου, τον Παναγιώτη Φραγκογιάννη του Δημητρίου και της Ευαγγελίας, χρωστά ένα 8χρονο αγοράκι που κινδύνευσε να πνιγεί -άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες- σε πισίνα, στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο Ιωαννίνων.
       Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες μέρες και το EPIRUS-TV γράφει για τον ήρωα 26 χρονο ναυαγοσώστη από την Κανδήλα: 

Από πνιγμό γλίτωσε ένα μικρό αγοράκι στο παραλίμνιο ψυχαγωγικό πάρκο Ιωαννίνων. 
         Εκεί κολυμπούσε ο μικρός όταν ξαφνικά ο ναυαγοσώστης διαπίστωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιδί.
       Άμεσα βούτηξε και έβγαλε έξω τον 8χρονο, που είχε χάσει τις αισθήσεις του, και με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης κατάφερε και επανέφερε το παιδί, δίνοντάς του τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ΕΚΑΒ. 
      Στο σημείο κλήθηκε και έφτασε  σε ελάχιστα λεπτά Κινητή Μονάδα ,ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και 2 γιατροί ενώ για τις πρώτες βοήθειες κατέφθασε και μηχανή του ΕΚΑΒ 
      «Αν δεν υπήρχε ο ναυαγοσώστης για τις πρώτες βοήθεις το παιδί  δεν θα ζούσε τώρα » μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι περισσότεροι απο τους υπόλοιπους κολυμβητές.

     Το 8χρονο αγοράκι διακομίστηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο με όλη την ιατρική ομάδα να είναι επι ποδός για την αντιμετώπιση του περιστατικού 
     Υπενθυμίζεται πως ο μικρός είχε μεταφερθεί διασωληνωμένος αρχικά στο νοσοκομείο Χατζηκώστα  και στη συνέχεια διακομίσθηκε  στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και εισήχθη για νοσηλεία στη ΜΕΘ του Ιδρύματος 

Τα νέα είναι ευχάριστα !
      Οπως δήλωσε στο epirus-tv-news ο διοικητής του Νοσοκομείου κ.Χ.Μπονάνος, το παιδί αποσωληνωθηκε έχει επικοινωνία με τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους οικείους του, είναι σε καλή κατάσταση αλλά λίγο κουρασμένο και ταλαιπωρημένο, όπως άλλωστε είναι φυσικό μετά την μεγάλη περιπέτεια  που έζησε και η πορεία της υγείας του ευτυχώς εξελίσσεται θετικά σκορπώντας χαμόγελα αισιοδοξίας στην οικογένειά του.

      Όλοι οι Ξηρομερίτες εκφράζουν από καρδιάς, τα θερμά συγχαρητήρια στον 26χρονο ναυαγοσώστη Παναγιώτη φραγκογιάννη από την Κανδήλα που μας έκανε για την ηρωική του πράξη υπερήφανους.


Επιμέλεια κειμένου: Σπυριδούλα Σούφη

xiromeronews

πηγή: http://agriniopress.gr

Διαβάστηκε 3562 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.