Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:15 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 19:43

Τέλος ο Φορέας Συντονισμού- Ελεύθερο το ΟΣΔΕ να επιστρέψει στο σπίτι του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από 15 Μαρτίου αρχίζουν οι αιτήσεις. Δικαίωση για την Ένωση Αγρινίου, τους συνεταιρισμούς και όλους τους φορείς και εργαζομένους που αγωνίστηκαν για την αποκατάσταση της λογικής και της νομιμότητας και δίνουν καθημερινά τον αγώνα στην πρώτη γραμμή.

Ο κύβος ερρίφθη. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε, υπήρξε κρυστάλλινος:

«Συστήνεται και λειτουργεί εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ Επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη της εποπτείας και του ελέγχου των Φορέων καθώς και της αξιολόγησης του έργου τους. Το έργο της Επιτροπής θα υποστηρίζεται από ειδικές εφαρμογές μέσω του πληροφοριακού συστήματος εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η Επιτροπή επιτηρεί το έργο ολόκληρου του Δικτύου των Φορέων και φροντίζει για την τήρηση των υποχρεώσεων των Φορέων υποδοχής και του Φορέα συντονισμού, οι οποίες απορρέουν από τις σχετικές Προσκλήσεις διαγωνισμού και τις μετέπειτα συμβάσεις (ΣΔΕΠΥΑΠ) που έχουν υπογράψει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης η Επιτροπή φροντίζει για την εφαρμογή των απαιτήσεων του ISO 27001:2013 για την Διαχείριση Ασφάλειας Πληροφοριών, που πρόσφατα απέκτησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ».

Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία του ΥπΑΑΤ βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά του Φορέα Συντονισμού απ’ τη μια και των Συνεταιρισμών, πλήθους φορέων και εργαζομένων από την άλλη, που με σειρά αποκαλύψεων και καταγγελιών σε βάρος του Φορέα, ανέδειξαν τις πραγματικές διαστάσεις μιας κατάστασης που έπρεπε επιτέλους να τελειώσει. Και ο υπουργός, αφού εξέτασε, ερεύνησε, έψαξε, διαπίστωσε … έδωσε το πλέον ενδεδειγμένο τέλος!

Έτσι, χωρίς καν να χρειαστεί να ειπωθεί η φράση «καταργούμε τον Φορέα Συντονισμού», κάτι που ούτως ή άλλως κανείς δεν ζήτησε ποτέ, με τα όσα ανακοίνωσε…τον κατήργησε στην πράξη, αφού αφήνει στην ευχέρεια του κάθε κέντρου υποδοχής το αν κατά πόσο επιθυμεί να συνάψει μαζί του τις «γνωστές» συμβάσεις.

Σε άλλο σημείο της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο υπουργός τόνισε:

«Στο πλαίσιο της διαφάνειας και της καλής διαχείρισης, το κόστος για την υποβολή της κάθε Αίτησης θα αναγράφεται στην Αίτηση, (ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής του παραγωγού).

Η βασική μας στόχευση για την επιστροφή του ΟΣΔΕ στο σπίτι του παραμένει και υλοποιείται σταδιακά.

Και οι τωρινές αλλαγές κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ήδη στα δύο χρόνια διακυβέρνησής μας δεν βάλαμε μόνο τάξη στις πληρωμές των ενισχύσεων αλλά και μειώσαμε το κόστος υποβολής των δηλώσεων για τους αγρότες από 70 εκατ. ευρώ συνολικά που ήταν το 2014 στα 35 εκατ. το 2016.
Οι παρεμβάσεις που προανέφερα για το 2017 θα μειώσουν κι άλλο το κόστος για τον Έλληνα αγρότη και θα αναβαθμίσουν κι άλλο τη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υποβοήθησης των αγροτών».

Διαβάστηκε 1247 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.