Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  4:47 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 20:13

Wildwest Brevet σε Στράτο, Αχελώο, Λιμνοθάλασσα και Τριχωνίδα (ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μία ενδιαφέρουσα διαδρομή με κυρίαρχο το υδάτινο στοιχείο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας έκαναν 55 ποδηλάτες από το Αγρίνιο και από διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το Wildwest Brevet ξεκίνησε την ιστορική του «διαδρομή» την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου έχοντας συνολικά 74 εγγεγραμμένους αναβάτες (70 άνδρες και 4 γυναίκες).

Στην πρώτη εκδήλωση, που διοργάνωσε το κατάστημα VelocityBikes, συμμετείχαν 55 αναβάτες, εκ των οποίων τερμάτισαν οι 47 μετά από μία διαδρομή 205 χλμ. -με 1250 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς- που συμπεριλάμβανε την τεχνητή λίμνη Στράτου, τον ποταμό Αχελώο, την παραλία στο Διόνι, την Λιμνοθάλασσα Αιτωλικού και φυσικά τη λίμνη Τριχωνίδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διαδρομή, τα σημεία έλεγχου (3 φανερά, 1 κρυφό) ήταν επανδρωμένα και υπήρχε τροφοδοσία για τους αναβάτες. Πολλές ήταν οι τοπικές συμμετοχές, ενώ αρκετοί ήταν οι αθλητές από άλλα μέρη της Ελλάδας όπως Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Λευκάδα, Άρτα, Καβάλα και Ναύπλιο.

Επόμενο ραντεβού για το Wildwest είναι το Σάββατο στις 10 Οκτώβριου 2017.

Τι είναι το Wildwest Brevet

Τα Brevet είναι μια ποδηλατική εκδήλωση μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια και με χρονικό περιορισμό. Η αυτάρκεια είναι σημαντικό προσόν για κάθε έναν που συμμετέχει. Εξωτερική βοήθεια επιτρέπεται μόνο στα σημεία ελέγχου και είναι σχεδιασμένα, ώστε να κρατάνε τους αναβάτες στην σχεδιασμένη διαδρομή, η οποία πρέπει να ακολουθηθεί επ’ ακριβώς.

Στα σημεία ελέγχου -που μερικά μπορεί να είναι και κρυφά- ο κάθε αναβάτης έχει την προσωπική του κάρτα brevet, όπου παίρνει σφραγίδα από το σημείο ελέγχου, ώστε να δείξει ότι κρατούσε την σωστή διαδρομή μέσα στον προκαθορισμένο χρόνο. Εκτός από τον συνολικό περιορισμό χρόνου, κάθε σημείο ελέγχου έχει χρόνο «ανοίγματος» και «κλεισίματος» όπου πρέπει να περάσει ο κάθε αναβάτης. Κρατώντας όμως την ΜΗ ανταγωνιστική φύση της εκδήλωσης, οι τερματίσαντες ανακοινώνονται αλφαβητικά χωρίς να γίνεται αναφορά στον χρόνο του καθενός.

Το Wildwest Brevet, λοιπόν, είναι μια σειρά από τέτοιες εκδηλώσεις που έχει ως σημείω αναφοράς τη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα το δυτικό παραλιακό μέτωπο της Αιτωλοακαρνανίας, που σε πολλά σημεία θυμίζει… την άγρια δύση των φαρουεστ! Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η πόλη του Αγρινίου, ενώ τη διοργάνωση έχει το κατάστημα VelocityBikes.

agriniovoice.gr
Διαβάστηκε 1591 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.