Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:34 πμ
 
wm small
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 18:58

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος με εκπροσώπους της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με εκπροσώπους της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, προκειμένου να συζητήσουν περιβαλλοντικά θέματα του φορέα διαχείρισης της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ οι Γιώργος Κατσαΐτης, Κωνσταντίνος Ναούμ και Ματίνα Μαρνέρη, ενώ παρέστησαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

Συζητήθηκε η επίβλεψη του δικτύου όμβριων υδάτων από την λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, ενώ οι εκπρόσωποι της ΕΤΒΑ παρουσίασαν την πρόθεση τους να πιστοποιηθεί η ΒΙΠΕ Πατρών, σύμφωνα με το Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου (EMAS), ώστε να ενσωματώνει περιβαλλοντικά κριτήρια στις επιχειρηματικές της διαδικασίες και να αναπτύσσει στρατηγικές για τη διαρκή βελτίωση των περιβαλλοντικών της επιδόσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισαν στον Αντιπεριφερειάρχη, η ΕΤΒΑ δεσμεύεται για την ανάπτυξη ενός Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) που σταδιακά θα εφαρμόζεται στις ελεγχόμενες Βιομηχανικές Περιοχές, τη διαρκή εφαρμογή του ΣΠΔ, τη διαρκή βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης της εταιρείας, την πρόληψη της ρύπανσης, τη συμμόρφωση με τις περιβαλλοντικές (νομοθετικές και λοιπές) απαιτήσεις που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της εταιρείας, την τήρηση της Περιβαλλοντικής Πολιτικής την οποία ελέγχει η Μονάδα Περιβαλλοντικής Συμμόρφωσης και Εποπτείας Μονάδων Καθαρισμού Αποβλήτων (ΜΚΑ).

Διαβάστηκε 1019 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.