Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:20 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 18:37

Ένα γραμμάριο δράσης ισούται με έναν τόνο θεωρίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι έχουν οι άλλοι που δεν έχουμε εμείς.

Γιατί οι άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα από μας, ενώ θεωρούμε τον εαυτό μας πιο ικανό και με περισσότερα προσόντα; Τι είναι τελικά αυτό που καθιστα επιτυχημένο κάποιον άλλον και όχι εμάς;

Η απάντηση είναι η πράξη.

Η πράξη είναι εκείνη που μας κάνει να διαφέρουμε, να πετυχαίνουμε, να θέτουμε σε εφαρμογή τις ιδέες μας και τα σχέδια μας. Η πράξη είναι εκείνη που φερνει σε πέρας τους στόχους μας. Μπορεί αντικειμενικά να είμαστε ευφυείς, να έχουμε πολλές δημιουργικές ιδέες, οι θεωρίες που γυροφέρνουν στο μυαλό μας να είναι άκρως ενδιαφέρουσες και δυνητικά επωφελείς για εμάς και τους γύρω μας. Όμως από τη στιγμή που όλα αυτά τα αφήνουμε μέσα στο μυαλό μας και δεν τα υλοποιούμε μεταμορφώνοντάς τα με το μαγικό ραβδί της πράξης, τότε ουσιαστικά κάνουμε μια τρύπα στο νερό και παραμένουμε στάσιμοι, ενώ την ίδια στιγμή παρακολουθούμε τους άλλους να προπορεύονται γιατί έκαναν το αυτονόητο. Έπραξαν. Έβαλαν σε εφαρμογή τις ιδέες τους και υλοποίησαν τα όνειρά τους. Τόλμησαν. Ρίσκαραν. Πήραν την πρωτοβουλία και δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους να μείνει αδρανής και αμέτοχος στο πανηγύρι της δημιουργίας και της εξέλιξης.

Ένα γραμμάριο δράσης ισούται με έναν τόνο θεωρίας,

έλεγε ο Friedrich Engels και είχε απόλυτο δίκιο, διότι αυτό που σε διαφοροποιεί τελικά από έναν άλλο, είναι η ενεργητική συμμετοχή σου στο παιχνίδι της ζωής. Είναι καλό να έχουμε στο μυαλό μας ότι τα μαργαριτάρια βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας, αλλά θαυμάζονται όταν κάποιος τα φέρνει στην επιφάνεια και τα παρουσιάζει. Έτσι και εμείς μπορεί να κρύβουμε έναν θησαυρό στο μυαλό μας και την ψυχή μας, αν όμως δεν τον βγάλουμε προς τα έξω πράττοντας, πώς περιμένουμε να εκτιμηθεί η αξία του;

Ας κάνουμε το μεγάλο βήμα λοιπόν χωρίς να φοβόμαστε, με θάρρος, πείσμα και υπομονή και το μόνο σίγουρο είναι ότι το ταξίδι που θα κάνουμε θα μας γεμίσει με εμπειρίες, οφέλη και πλεονεκτήματα.

awakengr.com

Διαβάστηκε 11237 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.