Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:33 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 21:08

ΑΝΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΙΙ ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΗΣ ΜΕΡΙΛΙΝ ΙΙ ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

 

Το Τανγκό της Μέριλιν

Η Άννα Χρυσάνθου μας συστήθηκε πριν από λίγους μήνες, μέσα από το πρώτο της προσωπικό τραγούδι, Άν-να.

Τώρα επιστρέφει ξανά με το καινούργιο της τραγούδι, και ο τίτλος αυτού, Το Τανγκό της Μέριλιν.

Ένα τραγούδι ατακαδόρικο, σε ανεβαστικό τέμπο, και ρυθμούς τάνγκο, σε στίχους και μουσική της Άννας Χρυσάνθου.

Η Άννα για ακόμα μια φορά γράφει στίχους μέσα από δικές τις εμπειρίες, με μια δόση αυτοσαρκασμού και χιούμορ, που φαίνεται τόσο στους στίχους, όσο και στην μουσική.

Για ακόμα μια φορά, και σε αυτό το τραγούδι, η Άννα συνεργάστηκε με εξαιρετικούς μουσικούς:

τον Γιώτη Κιουρτσόγλου στο ακουστικό μπάσο, τον Μιχάλη Πορφύρη στο τσέλο, τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο στο βιολί, και τον Μαρίνο Γαλατσινό στο κλαρινέτο.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο STUDIO KYRIAZIS, με τον John Λαμπρόπουλο στο mixing/mastering. Το υπέροχο βιντεοκλιπ ανέλαβε αποκλειστικά ο Άλκης Χριστοφόρου.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

   Η Άννα Χρυσάνθου είναι 25 χρονών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, και τους τελευταίους μήνες ζει στην Αθήνα.

   Το 2013 τελειώνει τις σπουδές τις στην Μουσικολογία στο University of Nottingham της Αγγλίας, με πρώτο όργανο το κλασικό πιάνο και φωνή, ενώ συνεχίζει μαθήματα στην κιθάρα και στα τύμπανα. Παράλληλα με τις σπουδές της στην Αγγλία, η Άννα παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής, και συμμετείχε στο Summer Performance Program στο Berklee College of Music στην Βοστώνη το 2010. Πλέον συνεχίζει τα μαθήματα της στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

   Από το 2013 και μετά, κι ενώ δουλεύει σαν δασκάλα, η Άννα ξεκινά να τραγουδά σε μπαρς Λευκωσία. Σύντομα, οι εμφανίσεις της γίνονται πιο συχνές, και επιλέγει να παίξει και σε μουσικούς χώρους της Λεμεσού, ενώ συνεργάζεται με Κύπριους καλλιτέχνες. Παρουσιάζεται επίσης και στην μουσική εκπομπή Εντέχνως, στην κρατική τηλεόραση ΡΙΚ.

   Τον Ιούνιο του 2015, μετακομίζει στην Αθήνα, με αφορμή την ευκαιρία που της δίνεται μέσω του δίσκου Χωρίς Αφέντες, και το τραγούδι Κι Αν Σ’ έχω Χάσει, σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου και μουσική της Σοφίας Νάτσιου, και σε ενορχηστρώσεις του Γιώτη Κιουρτσόγλου. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Μικρός Ήρως, και η Άννα συνυπάρχει σε αυτόν, με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως την Φωτεινή Βελεσιώτου, την Αρετή Κετιμέ, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Βασίλη Λέκκα και άλλους.Μέσω του δίσκου, η Άννα βρίσκει επίσης την ευκαιρία να τραγουδήσει το τραγούδι της στην σκηνή του Σταυρού του Νότου.

   Σύντομα εμφανίζεται μία ακόμη ευκαιρία, μέσω του συνθέτη Ηλία Μακρίδη, ο οποίος της προτείνει να ξεκινήσουν ένα νέο κύκλο lives, κυρίως στην Αθήνα. Συμμετέχουν επίσης στο αφιέρωμα του Μάνου Ξυδούς, όπου η Άννα παίζει μαζί με την μπάντα των Πυξ-Λαξ, και συναντά σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον Λεωνίδα Μπαλάφα.

   Το 2016 η Άννα μας συστήνεται με το πρώτο της προσωπικό τραγούδι, το Άν-να. Ο τίτλος καθόλου τυχαίος, μιας και το τραγούδι είναι σε δικούς της στίχους και μουσική, και επιδιώκει να μας συστήσει πιο ουσιαστικά την ίδια την Άννα. Το τραγούδι στόλισαν με την μουσική τους οι εξαιρετικοί Γιώτης Κιουρτόγλου και Μιχάλης Πορφύρης.

   Τον φετινό χειμώνα, η Άννα συνεχίζει τις live εμφανίσεις της με το καινούργιο της πλέον σχήμα. Μαζί της παίζουν πλέον ο Άλκης Δήμος στο μπάσο και στο λαούτο, και ο Δημήτρης Καζάνης στο βιολί και στα πλήκτρα. Μαζί με τα παιδιά παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με swing διασκευές, εναλλακτικές διασκευές, αλλά και τα προσωπικά τραγούδια της Άννας. Μαζί παίζουν σε μικρούς χώρους της Αθήνας, ενώ πρόσφατα έπαιξαν και στην Κύπρο.

Κι ενώ συνεχίζονται οι εμφανίσεις της, η Άννα μας συστήνει το δεύτερο προσωπικό της τραγούδι, και ο τίτλος αυτού, Το Τανγκό της Μέριλιν.

Ένα τραγούδι ατακαδόρικο, σε ρυθμούς τάνγκο, σε στίχους και μουσική της ίδιας. Ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, ο Μιχάλης Πορφύρης, ο Μαρίνος Γαλατσινός, και ο Γιώργος Παναγιωτόπους συμμετέχουν για ακόμα μια φορά στα τραγούδια της Άννας. Το βίντεοκλιπ έχει αναλάβει πλήρως ο ζωγράφος Άλκης Χριστοφόρου.

Μπορείτε να ακούσετε το νέο τραγούδι στην προσωπική σελίδα της Άννας στο Facebook, ή στο κανάλι της στο Youtube.

Το Τανγκό της Μέριλιν μπορείτε να το ακούσετε στο προσωπικό της κανάλι στο Youtube, ή στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Facebook Page: https://www.facebook.com/AnnaChrysanthouPage/

Δείτε και ακούστε το εδώ: Youtube Page: https://www.youtube.com/user/18AnnaCh

Διαβάστηκε 2156 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.