Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 20:58

Διαβάστε online ένα σπουδαίο βιβλίο για τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όσα συνέβησαν στο Μεσολόγγι μέσα από τα βιώματα του Ηπειρώτη αγωνιστή, Αρτέμιου Μίχου, ο οποίος έλαβε μέρος στην δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου…

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης πολιορκίας του Μεσολογγίου ο αγωνιστής του ’21 κρατούσε σημειώσεις με τα καθημερινά συμβάντα και μετά την απελευθέρωση ολοκλήρωσε τη συγγραφή των απομνημονευμάτων του, τα οποία με τίτλο «Αρτεμίου Ν. Μίχου αντιστρατήγου: Απομνημονεύματα της δευτέρας πολιορκίας του Μεσολογγίου (1825-1826) και τινες άλλαι σημειώσεις εις την ιστορίαν του μεγάλου Αγώνος αναγόμεναι», κυκλοφόρησαν από τον Σ.Π. Αραβαντινό το 1883. 

Μάλιστα, ο Σ.Π. Αραβαντινός γράφει: «Μεταξύ των σφριγώντων μαχητών, οίτινες μετά την καταστροφήν του Αλή Πασά προσέδραμον εις τας τάξεις των υπέρ της ελευθερίας αγωνιζομένων, ην και ο συγγραφεύς των Απομνημονευμάτων Αρτέμιος Μίχος, νεαρός ευπατρίδης των Ιωαννίνων, καταλιπών καπνίζοντα έτι τα ερείπια της πατρικής οικίας και μεταστάς εκ των ανέσεων του οικογενειακού βίου εις τας κακοπαθείας του πολέμου.

Μετά πέντε δε έτη η δίνη των μαχών περιέλαβε και αυτόν εις την πόλιν του Μεσολογγίου, όπου εγένετο κοινωνός πάντων των αγώνων, των ταλαιπωριών ως και της δόξης της φρουράς.

Διαρκούσης της πολιορκίας, ο συγγραφές κατέγραψε πιστάς σημειώσεις περί των συμβάντων, τας οποίας, συνηρμολόγησεν ύστερον, ότε συντελεσθέντος του αγώνος απεκατεστάθη η τάξις».

Πατήστε στην ακόλουθη εικόνα και διαβάστε το σπουδαίο βιβλίο

http://iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 2687 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.