Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:15 μμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 20:46

Παναιτωλικός: Χρειάζεται δουλειά και στήριξη μαζί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ήττα και από τον Πλατανιά μέσα στο Αγρίνιο για τον Παναιτωλικό, σε ένα παιχνίδι που με βάση τη συνολική εικόνα των ομάδων οι Αγρινιώτες αδικούνται από το αποτέλεσμα. Οι μεταπτώσεις στην απόδοση πολλών ποδοσφαιριστών έδειξαν πως χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά ώστε να αποκτηθεί η απαιτούμενη συνοχή και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα προβλημάτισε η «καθίζηση» που παρατηρείται στην ομάδα όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ και η καθυστερημένη αντίδραση που βγάζει.

Ο αριθμός και μόνο των τελικών προσπαθειών που είχαν οι ομάδες σε αυτό το παιχνίδι, λέει πολλά για την εικόνα, τις δυνατότητές τους, αλλά και το τι δικαιούνταν σε σχέση με αυτό που πήραν τελικά από την αναμέτρηση. Ο Παναιτωλικός με τριπλάσιες τελικές από τον αντίπαλο κατάφερε να χάσει και μάλιστα με τρόπο όχι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού οι Κρητικοί προηγήθηκαν με καθαρό σκορ από το 55’ και κράτησαν τη νίκη σχετικά εύκολα μια και η μείωση στο σκορ ήρθε μόλις στο 81’. Αυτό αρχικά καταδεικνύει την έλλειψη αποτελεσματικότητας των «καναρινιών» σε αντίθεση με τον Πλατανιά που και δουλεμένη ομάδα ήταν και άριστα στήθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Από τη μία λοιπόν είχαμε έναν Παναιτωλικό που έκανε φάσεις, έδειξαν αρετές πολλοί ποδοσφαιριστές του, όμως υστερούσε σε σχέση με τον αντίπαλο σε κομμάτια του παιχνιδιού που απαιτούν πολλή δουλειά και ομοιογένεια. Ο Πλατανιάς ήταν πιο ομάδα και συνεπώς υπηρέτησε με επιτυχία το πλάνο του προπονητή του, ενώ ο «Τίτορμος» ενώ βρίσκονταν στην επίθεση για περισσότερο χρόνο δεν το εκμεταλλεύτηκε και έχασε τον ρυθμό του μαζί με την ψυχολογία όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Επίσης δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα παίκτες από τους οποίους το ζητούμενο είναι η δημιουργία στο παιχνίδι και είχε το δικό του κόστος και αυτό. Ουσιαστικά η αντίδραση ήρθε αργά για την ομάδα του Αγρινίου και το μόνο που κατάφερε ήταν η μείωση στο σκορ. Βέβαια την αδικεί το τελικό σκορ με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο αντίπαλος δεν δικαιούνταν κάτι καλό.

Όλες οι επισημάνσεις αναφορικά με τις επιδόσεις του Παναιτωλικού στο παιχνίδι, δείχνουν το πόσο πολύ δουλειά χρειάζεται για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Η αποτελεσματικότητα δεν έρχεται μόνη της αλλά σχεδόν πάντα είναι αποτέλεσμα δουλειάς, όπως και οι αυτοματισμοί και η καλή ομαδική λειτουργία που για να επιτευχθεί δουλεύεται για καιρό. Το ίδιο ισχύει και για την ψυχολογία όπως και για την αντίδραση που βγάζει ή όχι μια ομάδα στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Το ίδιο ισχύει και για την διάρκεια στην απόδοση κάποιων παικτών, όπως και η γρήγορη ένταξη στο σύνολο αυτών που ενσωματώνονται στην πορεία.

Είναι λογικό τη δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα να δείχνει αδυναμίες. Ούτε ο νέος προπονητής είναι μάγος ώστε να αλλάξει όλα τα δεδομένα σε τόσο σύντομο χρόνο, ούτε γίνεται να φανούν όλες οι αρετές της τη στιγμή που έγιναν τόσες και σοβαρές ανακατατάξεις στο έμψυχο υλικό. Χρειάζεται δουλειά και υπομονή. Ας το έχουν υπόψη τους αυτό όλοι και να μη βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Σαφώς και δεν είναι ευχάριστο να έρχονται συνεχή άτυχα αποτελέσματα και ειδικά εντός έδρας. Σε κανέναν. Όμως η ομάδα χρειάζεται στήριξη και πίστωση χρόνου (ειδικά στην παρούσα φάση) και αναλογεί και στον κόσμο μερίδιο σε αυτό.

Αρθρο του Γιάννη Τσιρώνη στο http://Agriniovoice.gr

 

 

 

Διαβάστηκε 2367 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.