Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:43 πμ
 
wm small
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 18:58

«ΟΙΚΟθέατρο 2017» Οι θεατρικές παραστάσεις των Δημοτικών Σχολείων Λυγιάς και Δάφνης Ναυπάκτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, συνεχίστηκαν με επιτυχία, το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, «ΟΙΚΟθέατρο» 2017, που διοργανώνει για 7η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε».

Την Κυριακή (19/02), υλοποιήθηκαν οι θεατρικές παραστάσεις του Δημοτικού σχολείου Λυγιά Ναυπάκτου τάξη Β’ & Γ’ και του 1ου Δημοτικού σχολείου Δάφνης Ναυπάκτου, τάξη Β’ & Γ’ με τα έργα «Η ωραία μολυσμένη» διασκευή και «Ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει μπου» του R. Fisher διασκευή Διονυσία Ασπρογέρακα, αντίστοιχα.

Τους θεατές καλωσόρισε όπως και κάθε Κυριακή ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του Πράσινο +Μπλε Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και μαθητές και παρέδωσε τις ονομαστικές βεβαιώσεις συμμετοχής που εκδίδονται από τους διοργανωτές για τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων. Οι παρευρισκόμενοι γονείς, εκπαιδευτικοί και μικροί θεατές κάθε ηλικίας, χειροκρότησαν τη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, εισπράττοντας με τον καλύτερο τρόπο, μηνύματα για την μόλυνση του περιβάλλοντος και τη διαφορετικότητα.

Συγχαρητήρια αξίζουν στη θεατρολόγο Έφη Σταυρογιαννοπούλου η οποία σκηνοθέτησε και τα δύο θεατρικά των σχολείων στον εκπαιδευτικό του ΔΣ Λυγιά Άγγελου Σκούρα και τους εκπαιδευτικούς του 1ο ΔΣ Δάφνης Κατερίνα Σερεμέτη και Αθανάσιο Παπαευθυμίου.

Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, η Γέφυρα ΑΕ Ρίου - Αντιρρίου , η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, το προϊόν υγρά μαντηλάκια Wet Hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ και η εταιρία πλαστικών Κοτρώνης ΑΒΕΕ.

Έως και τις 12 Μαρτίου 2017, θα παρουσιάζονται κάθε Κυριακή από δύο θεατρικές παραστάσεις Δημοτικών σχολείων με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Η δράση υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας - Διεύθυνσης Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Οι επόμενες θεατρικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 05 Μαρτίου στις 18:00:    

  • «Ωχ δεν βαριέσαι αδελφέ» του 1ου Γυμν. Ρεθύμνου από το 3ο Δ.Σ. Ναυπάκτου - Τάξη Δ’ 1&2                                    
  • «Ο Καραγκιόζης οικολόγος» διασκευή από το Δ.Σ. Λυγιά Ναυπάκτου – Τάξη ΣΤ’  

Τα Video των δύο παραστάσεων:

https://www.youtube.com/watch?v=Yw2E0Dvqj68

https://www.youtube.com/watch?v=wgU0fiYlEVw

 

 

 

Διαβάστηκε 1455 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.