Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:13 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 19:25

«91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού» στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Χ.& Σ. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

fasianos1

Μια σημαντική έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου κατά το διάστημα 4 Μαρτίου 2017- Πρόκειται για τη συλλογή «91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού» ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες εικαστικούς.   Έργα από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου που αποτελούν μια σπάνια συνάντηση διαφορετικών τεχνών.

Η έκθεση οργανώνεται από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου….

Η έκθεση παρουσιάζει τη συλλογή βιβλίων με χειροποίητα έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Χ.& Σ. Μοσχανδρέου και οργανώθηκε με την αφορμή της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της Πινακοθήκης Χ. και Σ. Μοσχανδρέου, ενός ζωντανού πολιτιστικού οργανισμού της περιφέρειας με πολύπλευρες δραστηριότητες, εκθεσιακές, εκδοτικές και εκπαιδευτικές και σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς εκδηλώσεων για τον επετειακό εορτασμό της.

Πρόκειται για μια έκθεση μοναδική, στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να δει συνολικά 395 έργα τέχνης, που αντιστοιχούν σε μια περίοδο σαράντα ετών. Οι δημιουργίες του Αλέκου Φασιανού αναδεικνύουν τις εκλεκτικές συγγένειες διαφορετικών τεχνών • τη ματιά του ίδιου του καλλιτέχνη που ενσωματώνει διαφορετικές στον χρόνο αναγνώσεις • την προσέγγιση ενός δημιουργού που πιστεύει στον διάλογο έργων αλλά και προσώπων, και ο οποίος επεδίωξε και ανέπτυξε προσωπικές σχέσεις και φιλίες με πολλούς από τους σύγχρονούς του ποιητές.

Με το ξεχωριστό εικαστικό του ιδίωμα, ο Αλέκος Φασιανός συνομιλεί με μια σειρά κειμένων, που ξεκινούν από τα ομηρικά έπη, την αρχαία λυρική ποίηση και τον Αριστοφάνη και μετά συναντούν Διονύσιο Σολωμό, Κωστή Παλαμά, Κ.Π. Καβάφη αλλά και Γιάννη Ρίτσο, μαζί με ένα πλήθος νεοελλήνων ποιητών, καθώς και Γάλλων, Ισπανών και Χιλιανών.

Η επιμελήτρια Λ. Καραπιδάκη  : «Η έκθεση έχει ένα πολλαπλό ενδιαφέρον και από την εικαστική της πλευρά με το εικονογραφικό έργο, 40 ετών, του Αλέκου Φασιανού και από την εκδοτική πλευρά με τις σπάνιες συλλεκτικές εκδόσεις. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά τόσα πολλά βιβλία του ζωγράφου-χαράκτη Α. Φασιανού, χάριν της Συλλογή της Πινακοθήκης Χ.& Σ. Μοσχανδρέου. Τα βιβλία κοσμούνται με 395 έργα και περιλαμβάνουν κείμενα 45 ποιητών και συγγραφέων, που σηματοδότησαν τον 20ό αιώνα. Όλες οι εκδόσεις είναι  αριθμημένες και τα έργα υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και τους συγγραφείς».

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη: 10:00 – 21:00, Τετάρτη – Σάββατο 10:00 – 19:00, Κυριακή 10:00 – 15:00

Είσοδος δωρεάν

fasianos2

Ο Χρήστος Μοσχανδρέου, ο μοναδικός συλλέκτης έργων Τέχνης που επαφίεται στην δική του κρίση.

Εχει δεκάδες έργα από παλιά και άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Μοναδικός είναι γιατί είναι παθιασμένος με την τέχνη, από πολύ καιρό. Εχει πολλά έργα μου και κάνει πολλές προσπάθειες να τα δείχνει στον κόσμο, με διάφορες εκθέσεις που οργανώνει κατά καιρούς. Ετσι και τώρα στο Αγρίνιο τα εκθέτει με σκοπό να τα δουν και οι άνθρωποι της πόλης αυτής.

Εύγε του

Α. Φασιανός

Διαβάστηκε 2664 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 19:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.