Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:14 πμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 13:24

Βασίλης Παπαδημητρίου: «ταπεινός προσκυνητής στην πατρίδα του Μιχάλη Κούση»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συγκινητικές στιγμές σημειώθηκαν κατά την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου το απόγευμα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου, παραμονή της διεξαγωγής του 10ου (επετειακού) Ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης».

Πέντε προσωπικότητες παρέστησαν στην εκδήλωση , πέντε ξεχωριστές μαρτυρίες κατέθεσαν για το μεγαλείο του Μιχάλη Κούση.

Συγκεκριμένα έδωσαν το «παρών», τιμήθηκαν και μίλησαν για τον Μιχάλη Κούση ο δημοσιογράφος που επί πολλά χρόνια κάλυπτε κορυφαία αθλητικά γεγονότα Γιάννης Θεοδωρακόπουλος , ο πρωταθλητής Ελλάδος στο άλμα εις ύψος (10ος στους Ολυμπιακούς του 1972 στο Μόναχο) και Ομοσπονδιακός προπονητής του ΣΕΓΑΣ στο παρελθόν Βασίλης Παπαδημητρίου, ο πανελληνιονίκης δρόμων αποστάσεων Νίκος Αργυρόπουλος , ο Φώτης Κούρτης με σπουδαίες διακρίσεις στα 800μ, τα 1500μ, τα 5000μ και τα 10.000μ. και ο Αγρινιώτης πρωταθλητής Στίβου Γιώργος Μανδέλος.
Όλοι τους κατέθεσαν τις εμπειρίες του για τον Μιχάλη Κούση και σκιαγράφησαν πτυχές της προσωπικότητας του Αγρινιώτη μαραθωνοδρόμου. Όλοι τους είχαν αξιοσημείωτες ιστορίες να πουν.

Χαρακτηριστικά, για παράδειγμα, όσα ανέφερε ο Βασίλης Παπαδημητρίου. Άνθρωπος που είχε καταρρίψει πολλάκις το πανελλήνιο ρεκόρ του άλματος σε ύψος , που εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλές διεθνείς αθλητικές συναντήσεις από το 1965 μέχρι το 1980 ανέφερε πως βρίσκεται στο Αγρίνιο ως «ταπεινός προσκυνητής στην πατρίδα του Μιχάλη Κούση», καίτοι έχει αποστασιοποιηθεί από τον αθλητισμό. Διηγήθηκε χαρακτηριστικές ιστορίες για τον Μιχάλη Κούση τον οποίο περιέγραψε ως λαϊκό ήρωα, αλτρουιστή, ασυμβίβαστο. Εμφανίστηκε μάλιστα ιδιαίτερα καυστικός για τον τρόπο με το οποίο το κράτος (το χαρακτήρισε ως «ανάδελφο») αντιμετώπισε τους παλαιούς αθλητές. «Αδικηθήκαμε. Οδηγηθήκαμε σαν πρόβατα στη σφαγή. Ο Μιχάλης πήγε άδικα, σε άλλη χώρα δεν θα είχε πάθει τίποτα», ανέφερε ο Βασίλης Παπαδημητρίου, τον οποίο ο συντονιστής της εκδήλωσης Δ.Μπαμπαρούτσης χαρακτήρισε ως «φιλόσοφο του αθλητισμού».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από όσα ανέφερε ο Βασίλης Παπαδημητρίου:

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1230 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Πολυμέσα