Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:46 μμ
 
wm small
Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 09:50

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

Από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το 1984, μέχρι σήμερα, 130 αστυνομικοί τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια αιματηρών ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων, τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την άσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ταξίαρχο Νεκτάριο Κιούλο.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε:

«Τιμούμε σήμερα τους αστυνομικούς και σε αυτήν την κατηγορία βέβαια βάζουμε τους αστυνομικούς, τους ειδικούς φρουρούς, τους συνοριοφύλακες. Αυτούς που με μια λέξη, με έναν όρο, η κοινωνία μας ξέρει σαν αστυνομικούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου να διαφυλάξουν την τάξη, προκειμένου να προστατεύσουν τους συμπολίτες ή έπεσαν στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν συνανθρώπους, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν ανήμπορους ανθρώπους ή ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν σε κίνδυνο. Απλοί εργαζόμενοι οι αστυνομικοί αυτοί, προσέφεραν ό,τι πολυτιμότερο είχαν: Τη ζωή τους.

Τους τιμούμε σήμερα και τιμούμε βέβαια και τις οικογένειες και τους φίλους και όλους εσάς που τους γνωρίζατε οι οποίοι και εσείς πληγήκατε από την απώλεια των συναδέλφων σας, των συναδέλφων θα έλεγα. Και τιμούμε βέβαια και τους άλλους. Τους αστυνομικούς οι οποίοι στην καθημερινότητα προσφέρουν, ευτυχώς όχι με αίμα, αλλά με τον ιδρώτα τους, προκειμένου να διαφυλάσσεται η τάξη, προκειμένου να μπορούμε να ζούμε ειρηνικά και να προσφέρει ο εργαζόμενος πολίτης ήσυχος ότι δεν κινδυνεύει από τον καθένα που θέλει να διαταράξει την τάξη.

Ας είναι αιωνία η μνήμη των πεσόντων. Και τιμούμε, όπως είπα και πριν, και την προσπάθεια, την καθημερινή προσπάθεια του αστυνομικού, του απλού αστυνομικού, του αστυνομικού του αφανούς, ο οποίος ζει την καθημερινότητα στις γειτονιές, οπουδήποτε τον χρειάζεται η κοινωνία».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας επεσήμανε τα εξής:

«Πέρασε ένας ακόμη χρόνος από τότε που είχαμε βρεθεί, όλοι μαζί και για τον ίδιο όπως κάθε χρόνο σκοπό, σ’ αυτόν εδώ το χώρο· σ΄αυτόν το χώρο του συμβολισμού, του χρέους, της μνήμης· το χώρο της περισυλλογής και της εσωτερικής ενατένισης.

Την ημέρα αυτή, το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου, η σκέψη και η ψυχή όλων μας, όλων των μελών της αστυνομικής οικογένειας και όχι μόνον εκείνων που έχουν τη δυνατότητα της φυσικής τους παρουσίας στο χώρο αυτό, είναι στραμμένες στους συναδέλφους μας που δεν είναι πια κοντά μας·

στους συναδέλφους μας που πιστοί στον όρκο τους, χάθηκαν εκπληρώνοντας το χρέος τους απέναντι στην πατρίδα, την κοινωνία, τον άνθρωπο· στους συναδέλφους μας, που όποια ρούχα κι αν φορούσαν την ώρα του αδόκητου χαμού τους, τη στολή είτε του αστυνομικού, είτε του ειδικού φρουρού ή του συνοριακού φύλακα, είτε, ακόμη τα ρούχα του πολιτικού υπαλλήλου, η αξία της θυσίας τους είναι το ίδιο πολύτιμη, η απουσία τους είναι το ίδιο οδυνηρή, ο πόνος των ανθρώπων που άφησαν πίσω τους εξίσου βαθύς και αγιάτρευτος.

Την ώρα αυτή, λοιπόν, την ώρα της θύμησης, της περισυλλογής και της συγκίνησης ας τιμήσουμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη τους νεκρούς μας·

ας συλλογιστούμε την ευθύνη και το χρέος μας να τηρήσουμε τη βαθιά τους παρακαταθήκη· κι ας υποσχεθούμε στο εαυτό μας και στην κοινωνία πως θα συνεχίσουμε το έργο τους· πως θα υπερασπιστούμε με συνέπεια και συνέχεια την αξία και την ουσία της θυσίας τους.

Εύχομαι κάθε χρόνος που περνά, κάθε ώρα και κάθε στιγμή να απαλύνει τον πόνο των οικογενειών τους. Εύχομαι του χρόνου, το επόμενο πρώτο Ψυχοσάββατο, στον κατάλογο των απόντων συναδέλφων να μην έχει προστεθεί κανένα άλλο όνομα. Εύχομαι, τέλος, προσδοκώ και αισιοδοξώ πως και τον επόμενο χρόνο και πάντα, την ημέρα αυτή της μνήμης των πεσόντων συναδέλφων, ακόμη πιο ενωμένοι και πιο συμπαγείς, όπως πρέπει και όπως οφείλουμε, θα τιμούμε όλοι μαζί, τους νεκρούς μας· τον αστυνομικό, τον ειδικό φρουρό, τον συνοριακό φύλακα, το συνάδελφο, το συνεργάτη, το φίλο.

Αιωνία τους η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει».

Ομιλίες απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αρχιφύλακας Γρηγόριος Γερακαράκος.

Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, που βρίσκεται στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υπουργείου.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωπος του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, βουλευτής Χαρά Καφαντάρη, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωάννης Τραγάκης, ο εκπρόσωπος της Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Απόστολος Ψωμάς, ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, βουλευτής Σταύρος Τάσσος, ο εκπρόσωπος του κόμματος «Το Ποτάμι», Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, η εκπρόσωπος του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ιωάννης Καραπατάκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Γεώργιος Κολοβός, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αρχιφύλακας Γρηγόριος Γερακαράκος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό και συγγενείς των θυμάτων αστυνομικών.

Διαβάστηκε 857 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.