Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:00 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 18:43

Το τσίκνισαν "Παραδοσιακά" στον Άγιο Βλάση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τσικνοπέμπτη του παλιού καιρού στον Αγιο Βλάσιο Αγρινίου!Η ιδέα γεννήθηκε  στο καφενείο της Χρυσούλας και του Γιώργου Καπνιά το προηγούμενο βράδυ μεταξύ τσίπουρου και μεζέ- όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις- από κοινού μεταξύ των θαμώνων και των ιδιοκτητών του «Παραδοσιακού»καφενείο του χωριού.

Η ιδέα ήταν απλή:

Ο καθένας θα έφερνε από το σπίτι του τα απαιτούμενα κρέατα κρασί και άλλα εδέσματα και θα τα ψήνανε όλοι μαζί στην πλατεία του Χωριού.Τόσο απλά μα τόσο όμορφα!!
Πράγματι μετά τον πρωινό καφέ ο Γιώργος Καπνιάς έστησε την ψησταριά στην άκρη της πλατείας. Μόλις οι πρώτες μυρωδιές απλώθηκαν, άρχισαν να ξεχύνονται από τους γύρω δρόμους και τα σοκάκια συγχωριανοί με διάφορα καλούδια στα χέρια όπως το απαιτεί η Τσικνοπέμπτη.
Επίτιμοι καλεσμένοι όπως τον παλιό καλό καιρό ο πρόεδρος του χωρίου Παναγιώτης Πολυχρόνης ο νέος εφημέριος π.Κωνσταντίνος Κοντογιώργος ο δάσκαλος,του δημοτικού σχολείου κ.Ευθύμης ο διευθυντής του Γυμνασίου  Αγίου Βλασίου μαζί με τους μαθητές  κ.Νίκος Βάρσος και το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Το γλέντι δεν άργησε να στηθεί με τις πρώτες γουλιές κρασιού δεν άργησαν να στηθούν τα ηχεία με το τσάμικο και καλαματιανό να πάει ..σύννεφο!!
Το γλέντι τελείωσε αργά το απόγευμα,και όλοι συμφωνήσανε να επαναληφθεί και του χρόνου ότι αυτό που έγινε σήμερα ήταν μόνο η αρχή!

Ηταν μια σπουδαία πρωτοβουλία!Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους την εμπνεύστηκαν και σε όλους όσους συμμετείχαν!Χρόνια πολλά με υγεία λοιπόν σε όλους  και του χρόνου!!


Φωτογραφία του Pantelis Siamos.
Φωτογραφία του κοντογιωργος κωστας.

Φωτογραφία του κοντογιωργος κωστας.

Φωτογραφία της Χρυσουλα Καπνια.

Φωτογραφία του κοντογιωργος κωστας.
Φωτογραφία του Pantelis Siamos.
Φωτογραφία του Pantelis Siamos.

Φωτογραφία του κοντογιωργος κωστας.

http://parakampylianews.blogspot.gr

Διαβάστηκε 1326 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.