Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  10:52 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 19:44

Κατώτεροι των περιστάσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αυτά που έγιναν χθες (15/2/2017) στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά! Η δημοτική αρχή πράγματι δεν έκανε αυτό που λέει ο κανονισμός του συμβουλίου, δηλαδή δεν παρουσίασε εντύπως τον απολογισμό της στις παρατάξεις πέντε μέρες πριν τη συνεδρίαση, ώστε να λάβουν γνώση και να τοποθετηθούν. Από την άλλη οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δικαιούνταν μεν να αντιδράσουν, επειδή όμως το ίδιο συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια και επί Παπαναστασίου και επί Μοσχολιού και τότε το “κάναν «αβαβά»… δεν δικαιούνταν να αποχωρήσουν!

Το πράγμα θα μπορούσε να λήξει αν αναβάλλονταν η συνεδρίαση. Γιατί έτσι και η δημοτική αρχή θα μπορούσε να διορθώσει το λάθος της και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα είχαν την δυνατότητα να κρατήσουν μια αξιοπρεπή και όχι υποκριτική στάση. Ο δήμαρχος όμως Γ. Παπαναστασίου χθες έκρινε ότι το λάθος της δημοτικής αρχής θα επισκιαστεί από την εμφανή υποκρισία των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων και έτσι προχώρησε στον απολογισμό της δημοτικής αρχής ενώπιον του… εαυτού της…

Όμως δεν είναι έτσι! Όταν κυβερνάς και μάλιστα σε τούτες τις εποχές δεν είναι καθόλου κακό να παραδεχθείς ένα τυπικό στο κάτω-κάτω της γραφής λάθος, έτσι δείχνεις ότι μπορείς να γίνεις καλύτερος. Γιατί τέλος πάντων κανείς δεν γεννήθηκε δήμαρχος ή πρωθυπουργός (με εξαίρεση τους Παπανδρέϊδες, τους Καραμανλήδες και τους Μητσοτάκηδες)! Επίσης όταν είσαι αντιπολίτευση και θες να είσαι σοβαρός και εποικοδομητικός μέλημα σου, αφού ο κόσμος σε έταξε στην αντιπολίτευση, θα έπρεπε να είναι όχι οι εντυπώσεις και οι λαϊκίστικες κορώνες, αλλά με τις προτάσεις σου και τις παρατηρήσεις σου να πιέσεις και να βοηθήσεις, ώστε αυτός που έχει την εξουσία να κάνει λιγότερα λάθη και να παίρνει καλύτερες αποφάσεις προς όφελος της κοινωνίας. Η αποχώρηση όμως και μάλιστα για ένα τυπικό ζήτημα δεν υπηρετεί αυτή τη στάση.

Εν ολίγοις οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου στο δημοτικό συμβούλιο στάθηκαν για άλλη μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων.

Δ.Π

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 2053 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα