Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:10 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 18:06

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας – Στο επίκεντρο η άρση των αδικιών στους δασικούς χάρτες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και ώρα 3 το μεσημέρι, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με το θέμα των δασικών χαρτών να τίθεται προς συζήτηση, ώστε να ληφθεί μια τελική απόφαση για τις προτάσεις που θα αποτελέσουν το κεντρικό κείμενο που θα αποσταλεί στην κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση σε σχέση με τα προβλήματα που ανέκυψαν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιέχουν σημαντικές ανακριβείς απεικονίσεις, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αληθή κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας και μάλιστα, για αυτούς ζητείται από τους πολίτες που έχουν αντιρρήσεις, μέσα σε δύο μόλις μήνες, να υποβάλλουν πληρώνοντας υψηλό αντίτιμο, τις σχετικές αντιρρήσεις τους.

«Αφουγκραζόμαστε την τοπική κοινωνία και την αναταραχή των συμπολιτών μας. Φέρνουμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου η φωνή και οι ανησυχίες τους να φθάσουν και να εισακουστούν από την κυβέρνηση, να αρθούν οι αδικίες και τα υπέρογκα τέλη που θέλουν να επιβάλουν» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Το μείζον αυτό θέμα απασχολεί από την πρώτη στιγμή την Περιφερειακή Αρχή και για αυτό εισάγεται προς συζήτηση σε αυτή τη συνεδρίαση, η οποία θα γίνει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 32, ισόγειο).

Τη σχετική εισήγηση θα κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, ενώ ειδικός αγορητής θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σάββας Αυγέρης.

Επιπλέον, στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονται έγκριση διαδικασίας δημοπράτησης εργολαβιών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, για τη συντήρηση, αποκατάσταση και άρση της επικινδυνότητας του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιφέρειας, εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων επί της Ε.Ο. Αντιρρίου –Ιωαννίνων στη θέση Μακρυνόρος, τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων – διαγραμμίσεις στη Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, αρμοδιότητας της ΠΔΕ, εργασίες συντήρησης οδοποιίας του Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε Ηλείας, έγκριση αποδοχής απόφασης ένταξης της πράξης «Κατασκευή οδού Λαστέικα – παράκαμψη Αγίου Ιωάννη –Κατάκολο» της Π.Ε. Ηλείας στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», κ.α.

Ποιοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι πρόεδροι των Τεχνικών Επιμελητηρίων Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας, του ΓΕΩΤΕΕ, οι Γενικές Διευθύνσεις Δασών, τα Δασαρχεία, οι Ομάδες Παραγωγών Σπαραγγιού και Λοιπών Λαχανικών ν. Αιτωλοακαρνανίας «Ο Αχελώος», Ομάδα Παραγωγών Σπαραγγιών, Πορτοκαλιών, Μανταρινιών και Ροδιών «Δέλτα Οινιάδων», Ομάδα Παραγωγών Σπαραγγιών, Δαμάσκηνων, Ακτινιδίων, Κερασιών και Ροδιών «Υψηλή Παναγιά», Ομάδα Παραγωγών Νωπών Πορτοκαλιών και Νωπών Μανταρινιών Α.Σ. Μεσολογγίου – Ναυπακτίας «Η Ένωση», Ομάδα Παραγωγών Νωπών Πορτοκαλιών και Μανταρινιών Α.Σ. Ερυσιχη Παραχελωίτιδος, Οργάνωση Παραγωγών Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς του Α.Σ. Επεξεργασίας και Εμπορίας Αγροτικών Προιόντων Παραγωγών Αγρινίου «Ένωση Αγρινίου», Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου», Οργάνωση Παραγωγών Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς του Α.Σ. Μεσολογγίου – Ναυπακτίας «Η Ένωση», Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου – Ναυπακτίας «Η Ένωση», Οργάνωση Παραγωγών Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς του Α.Σ. Καινούργιου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών – Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε., Α.Σ. Το Αμπέλι, Α.Σ. Η Ήλιδα, Ομάδα Παραγωγών Ελαιοκομικού Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Πατρών (στον τομέα των ΟΕΦ), Ομάδα Παραγωγών Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε. (στον τομέα των ΟΕΦ), Αγροτικός Συνεταιρισμός Σαγείκων, Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, Α.Σ. «Η Υρμίνη», Α.Σ. «Δίας», Α.Σ. «Κάμπος», Α.Σ. Οπωροκηπευτικών Δυτ. Ελλάδας, Α.Σ. Μεταποιημένων Οπωρ/κων Ν. Ηλείας, Α.Σ. Νωπών Οπωρ/κων – Ο.Π Esperia, Α.Σ. Κηπευτικών «Ηλείας Κήπος», Ομάδα Παραγωγών Μονοπάτι Α.Ε. (στον τομέα των ΟΕΦ), Ε.Ο.Π. ΕΝ.ΣΥ. Ηλείας Ολυμπίας Α.Ε.Σ. (στον τομέα των ΟΕΦ), Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας Ολυμπίας Α.Ε.Σ. Α.Ε., Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Παραγωγών Ηλειακού Κάμπου».

Διαβάστηκε 657 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.