Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  5:41 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 20:24

Ξεκίνησε η κατασκευή της σύνδεσης της Ιόνιας με την Παραϊόνια [video + pics]

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

O ανισόπεδος κόμβος του Αγίου Ηλία


Καθώς η Ιόνια Οδός σε δύο περίπου μήνες θα είναι γεγονός, τουλάχιστον αυτό που το Υπουργείο Υποδομών χαρακτηρίζει λειτουργική παράδοση, το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται και άλλα κομμάτια του πάζλ.

Ένα από αυτά, παρόλο που ανήκει στο τμήμα Κεφαλόβρυσο – Κουβαράς, που λειτουργεί από το 2009, είναι αυτό της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την λεγόμενη Παραϊόνια, δηλαδή τον άξονα που θα συνδέσει τον Αστακό με την Ιόνια Οδό.

Για τη σύνδεση αυτή λοιπόν ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα -όπως θα δείτε στο φωτορεπορτάζ και το βίντεο του ΑγρίνιοCulture.gr- να κατασκευάζεται ο ανισόπεδος κόμβος του Αγίου Ηλία στο ύψος του 51ου χλμ της Ιόνιας Οδού, κόμβος που ουσιαστικά θα συνδέσει την Ιόνια Οδό με τη σήραγγα του Αγίου Ηλία, η οποία σε συνδυασμό με το τμήμα Πλατυγιάλι – Άγιος Δημήτριος που παραδίδεται, μειώνει κατά πολύ την χρονοαπόσταση της διαδρομής από την Ιόνια στον Αστακό. photo P2113225_zpsxe96khza.jpgΒεβαίως για να ολοκληρωθεί η σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια Οδό απομένουν ακόμη δύο τμήματα της Παραϊόνιας : το Τμήμα Αστακός – Πλατυγιάλι και το Τμήμα που περιλαμβάνει τη Νέα Γέφυρα στον ποταμό Αχελώο, το οποίο ουσιαστικά θα συνδέσει την υπάρχουσα σήραγγα του Αγίου Ηλία με το δρόμο Άγιος Δημήτριος – Πλατυγιάλι.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη «ένωση» που τώρα ξεκίνησε να κατασκευάζεται περνά πάνω από την (ανενεργή) σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου – Κρυονερίου, ωστόσο όπως πληροφορείται το ΑγρινιοCulture.gr έχει προβλεφθεί σημείο διέλευσης της γραμμής.

agrinioculture.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1683 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.