Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:04 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 19:28

Κοσμικό γεγονός ο χορός του Παναιτωλικού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ο Αποκριάτικος χορός του Παναιτωλικού, ήταν κοσμικό γεγονός για την πόλη του Αγρινίου και όλη την περιοχή. Η αναβίωσής του, με την Χοροεσπερίδα που διοργανώνουν αύριο από κοινού η ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης και οι Παλαίμαχοι, δίνει σε εμάς τους μεγαλύτερους την ευκαιρία να θυμηθούμε ωραίες στιγμές του παρελθόντος και να φέρουμε ξανά κοντά όλη την Παναιτωλική οικογένεια».

Ο Βασίλης Σταρακάς, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και μετέπειτα επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων, θυμάται αυτό το ξεχωριστό κοσμικό γεγονός. «Μέρες πριν προετοιμάζονταν η εκδήλωση. Κινητοποιούνταν όλοι. Οι παράγοντες της ομάδας, εμείς οι ποδοσφαιριστές, ο κόσμος. Θυμάμαι ότι εκτός απ’ όλους όσοι ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο και τον Παναιτωλικό, σημαντικό ρόλο έπαιζε ο Σύλλογος Κυριών Αγρινίου. Ένας δυναμικός σύλλογος που τα μέλη του έκαναν πραγματική εκστρατεία για την πετυχημένη οργάνωση του χορού. Ταυτόχρονα συγκέντρωνε χρήματα τα οποία διέθετε στη συνέχεια στις Νυχτερινές Σχολές του Παναιτωλικού».

Εκτός από τους απλούς φιλάθλους και τις αρχές της πόλης, στον Αποκριάτικο χορό του Παναιτωλικού έδιναν το παρόν σημαντικές προσωπικότητες, όπως λέει ο κ. Σταρακάς. «Ο εκ των ευεργετών της πόλης Τάσος Παπαστράτος παραβρέθηκε αρκετές φορές και πάντα ενίσχυε τους σκοπούς της εκδήλωσης. Όπως ο Θανάσης Ροντήρης, που επίσης προέρχονταν από τον χώρο της καπνοβιομηχανίας που ήκμαζε στο Αγρίνιο. Φυσικά Αγρινιώτες καλλιτέχνες, όπως ο Λευτέρης Ψιλόπουλος ή οι αδελφοί Κατσάμπα και πολλοί άλλοι, συμμετείχαν αφιλοκερδώς».

Για την αυριανή χοροεσπερίδα ο Βασίλης Σταρακάς τονίζει: «Ο Σύλλογός μας συμπλήρωσε 90 χρόνια δράσης, που μας κάνει όλους περήφανους. Οφείλουμε όλοι να αναδεικνύουμε τις όμορφες στιγμές και με τη συμμετοχή μας σε τέτοιες εκδηλώσεις να νιώθουμε το μεγαλείο της Παναιτωλικής οικογένειας».

Διαβάστηκε 1230 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.