Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  9:41 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 19:09

Bίντεο: διασχίζοντας τον κάμπο της Μακρυνείας από τον νέο περιφερειακό δρόμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το έργο της Περιμετρικής της Μακρυνείας βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.

Έχει σχεδόν τελειώσει η ασφαλτόστρωση και απομένει η σηματοδότηση, η διαγράμμιση και ο ηλεκτροφωτισμός.
Ο νέος δρόμος παρακάμπτει τους οικισμούς Ζευγαρακίου, Παπαδατών, Ματαράγκας, Γραμματικούς, Γαβαλούς και Αγίου Ανδρέα, εκτός από τα χωριά Τριχώνιο και Δαφνιά που διασχίζει, και με την ολοκλήρωσή της αναμένεται να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα που εδώ και χρόνια προκαλεί η διέλευση των οχημάτων μέσα από τις κατοικημένες περιοχές, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο δρόμος έχει μήκος 16,62 χλμ., πλάτος 7,00 μ., με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Κατασκευάσθηκαν πέντε νέες γέφυρες στα πέντε μεγάλα ρέματα του κάμπου.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο δρόμος έχει το αντίστοιχο περίπου πλάτος με τον παλιό δρόμο και διέρχεται μόνο από τρία χωριά, τον Δαφνιά που περνάει λίγο πάνω από την εκκλησία και από το Τριχώνιο που περνάει στο βόρειο τμήμα του και το Ζευγαράκι που το διαπερνά κοντά στο νεκροταφείο και πίσω από το σχολείο και την εκκλησία.

makrinianews.blogspot.gr

 

Διαβάστηκε 1221 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.