Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  3:20 μμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 17:43

Με δύο παραστάσεις των μαθητών, άνοιξε η αυλαία, στο «ΟΙΚΟθέατρο 2017»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στη Ναύπακτο, για 7η χρονιά

Ξεκίνησαν με επιτυχία, στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που διοργανώνει για 7η χρονιά η Περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε».

Την Κυριακή (12/02) υλοποιήθηκαν με επιτυχία στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις. Πρώτη του θεατρικού ομίλου Δημοτικού σχολείου Εκπαιδευτηρίων Πάνου και δεύτερη του 4ου Δημοτικού σχολείου Ναυπάκτου τάξη Δ’, με τα έργα η «Περιπέτεια στο τσαμπουκαλονήσι » της Πέγκυ Φούρκα και «Σκουπιδιστάν» του Κώστα Μάγου, αντίστοιχα.

Τους θεατές καλωσόρισε ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του Πράσινο +Μπλε, Τάσος Ξύδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την συμμετοχή τα δημοτικά σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν. Παρών ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ναυπακτίας Ιωάννης Ράπτης ο οποίος αφού τόνισε τη σημασία υλοποίησης παρόμοιων δράσεων, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και μαθητές και τους παρέδωσε τις ονομαστικές βεβαιώσεις συμμετοχής που εκδίδονται από τους διοργανωτές για τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων.

Οι παρευρισκόμενοι γονείς, εκπαιδευτικοί και μικροί θεατές κάθε ηλικίας, χειροκρότησαν τη προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους, εισπράττοντας με τον καλύτερο τρόπο, μηνύματα για την διαφορετικότητα και την ανακύκλωση.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς: θεατρολόγο Δαμάντα Μαγιώνου των ΔΣ Εκπαιδευτηρίων Πάνου καθώς και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου εκπαιδευτικό Ουρανία Τσολοδήμου της Δ' τάξης και θεατρολόγο Δημήτρη Σιούντα, για την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε να περάσουν μηνύματα για το περιβάλλον στους μικρούς μαθητές και στους θεατές, μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις.

«Το ΟΙΚΟθέατρο είναι πλέον ένας θεσμός για την περιοχή μας. Τα 7 χρόνια ζωής του το δείχνουν ξεκάθαρα. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές να δείξουν ταλέντα αλλά και ευαισθησίες τους και για τους γονείς τους -και όχι μόνο- να τα καμαρώσουν. Μέσα από τις παραστάσεις τους, οι μικροί μαθητές γίνονται πιο υπεύθυνοι και αποκτούν ευαισθησίες για το Περιβάλλον και την προστασία του».

Λόγια του Θεόδωρου Τσιλίκα, υπεύθυνος Σχολικών δραστηριοτήτων, της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος συνέχισε:

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων και το πετυχαίνουν. Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, που είναι πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων, στους διοργανωτές, το Πράσινο+Μπλε, αλλά και όλους όσους έχουν συμμετοχή στην προσπάθεια. Εμείς ως Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία και των φετινών εκδηλώσεων».

Έως και τις 12 Μαρτίου 2017, θα παρουσιάζονται κάθε Κυριακή από δύο θεατρικές παραστάσεις Δημοτικών σχολείων με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Χορηγοί υποστηρικτές της δράσης είναι το προϊόν βούτυρο Lurpak της εταιρίας Arla, η Γέφυρα ΑΕ Ρίου - Αντιρρίου , η 1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας, το προϊόν υγρά μαντηλάκια Wet Hankies της εταιρίας ΜΕΓΑ και η εταιρία πλαστικών Κοτρώνης ΑΒΕΕ.

Η δράση υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας - Διεύθυνσης Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας, την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

oikotheatro.2.ekp.panou

Την προσεχή Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα υλοποιηθούν οι θεατρικές παραστάσεις:

● «Η ωραία μολυσμένη» διασκευή από το Δ.Σ. Λυγιά Ναυπάκτου – Τάξη Γ’ και

● «Ο μπούφος που δεν μπορούσε να κάνει μπου» του Fisher σε διασκευή Διονυσία Ασπρογέρακα από το 1ο Δ.Σ. Δάφνης Ναυπάκτου – Τάξη Γ’

Τα video των δύο παραστάσεων

Διαβάστηκε 696 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 20:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.