Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:03 μμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 17:48

11 ταινίες με ρομαντική διάθεση για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν δεν είστε από τους τύπους που τους αρέσει να τρέχουν σε εστιατόρια και μπαρ για να γιορτάσουν τον έρωτά τους,  μπορείτε να μείνετε σπίτι,  να φτιάξετε ένα όμορφο δείπνο και να δείτε μια συγκινητική ιστορία αγάπης, που θα σας δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για αυτή τη συγκεκριμένη μέρα.

Αν πάλι είστε μόνοι σας αυτή την περίοδο, θα ξεχαστείτε για λίγο  και θα δείτε πως η πραγματική αγάπη θέλει κόπους και θυσίες για να ανθίσει.

1) Breakfast at Tiffany’s

Κλασική και αγαπημένη ρομαντική κομεντί που καθιέρωσε την Όντρεϊ Χέμπορν ως απόλυτο σύμβολο της κομψότητας. Με το μικρό μαύρο της φόρεμα  η ηρωίδα της,  η Χόλι Γκολάιτλι στέκεται μπροστά στις βιτρίνες του Tiffany's και ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή, μέχρι που γνωρίζει  έναν ταλαντούχο συγγραφέα και τον ερωτεύεται. Η Όντρεϊ με το απαράμιλλο στυλ της ερμηνεύει το  «Μoon river»  και εσείς αποκλείεται να μην λιώσετε  από  το μελαγχολικό της βλέμμα.

Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

2) Χαμένοι στη μετάφραση

Παρόλο που θεωρείται μαύρη κωμωδία, η καλύτερη ίσως ταινία της Σοφία Κόπολα  αφηγείται την ιστορία ενός μοναδικού έρωτα, που θα  μπορούσε όμως να είναι και η σχέση πατέρα-κόρης. Ένας μεσήλικας ηθοποιός, ο  Μπομπ, και μια νεαρή κοπέλα, η Σαρλότ, βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους στην Ιαπωνία.  Μεταξύ τους αναπτύσσεται συμπάθεια μετά από μια τυχαία συνάντηση. Ο Μπιλ Μάρεϊ και η Σκάρλετ Γιόχανσον  αποτυπώνουν τι σημαίνει να είσαι μόνος  σε μια ξένη χώρα και  αναζητάς  κάποιον να συνδεθείς. Το  Τόκιο έχει μια ιδιαίτερη γοητεία μέσα από το φακό της Κόπολα και οι διάλογοι ένα περίεργο χιούμορ για προχωρημένους.  

Πηγή φωτογραφίας: noisey.vice.com

3) Walk the Line

Μια καταπληκτική βιογραφία του  συνθέτη και τραγουδιστή Τζόνι Κας, που εστιάζει στη σχέση με τη γυναίκα του, την Τζουν Κάρτερ. Ο Χοακίν Φοίνιξ δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας  και στο πλευρό του η Ρις Γουίδερσπουν  θα σας μαγέψει με την ευαισθησία της και  την αυτοθυσία της.  Η χημεία τους είναι εκρηκτική και απογειώνει μια σπάνια ιστορία βαθιάς αφοσίωσης.  Ο Κας αγαπούσε παράφορα την Τζουν,   όμως η σχέση τους πέρασε από τα μύρια κύματα, εξαιτίας του εθισμού του στο αλκοόλ. Εκείνη  πάντα στάθηκε στο πλευρό του και τον βοήθησε να  ξεπεράσει τεράστια προβλήματα.  Μετά το θάνατό της, ο διάσημος συνθέτης κατέρρευσε και σύντομα ακολούθησε την καλή του.

Πηγή φωτογραφίας: sky.com

4) Τιτανικός

Στο πρώτο και τελευταίο ταξίδι του θρυλικού πλοίου,  που έγινε συνώνυμο της ανθρώπινης ύβρεως, γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα στον Τζακ, έναν φτωχό ζωγράφο, και την παντρεμένη Ρόουζ.  Μετά την πρόσκρουση στο παγόβουνο, οι δυο εραστές θα βρεθούν  στη θάλασσα και τότε  ο Τζακ,   θυσιάζοντας τη δική του ζωή,  θα σώσει την αγαπημένη του, που χρόνια αργότερα θα αφηγηθεί την ιστορία τους. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και η Κέιτ Γουίνσλετ  ερμηνεύουν το κεντρικό ζευγάρι με  λεπτότητα και υποδόριο πάθος. Η  σκηνή στην πρύμνη του  πλοίου πάντως  με τον Λίο να φωνάζει: «I’m the king of the world!» θα μείνει σίγουρα στην ιστορία.

Πηγή φωτογραφίας: jamescameronstitanic.wikia.com

5) Love Actually

 Μια διασκεδαστική  σπονδυλωτή ταινία, που  περιγράφει τις  ιστορίες πολλών διαφορετικών ανθρώπων, με ευαισθησία  και χιούμορ. Θα δείτε τον πρωθυπουργό της Αγγλίας να ερωτεύεται την γραμματέα του, δυο νεαρούς που αντικαθιστούν ηθοποιούς σε ερωτικές σκηνές να φλερτάρουν ντροπαλά, έναν συγγραφέα να επικοινωνεί με μια Πορτογαλίδα οικονόμο που δεν μιλάει τη γλώσσα του, ένα παντρεμένο ζευγάρι που μετά από μια μικρή απιστία καταλαβαίνει το νόημα της αληθινής αγάπης, μυστικές αποκαλύψεις και τρυφερά τετ α τετ  που θα σας συγκινήσουν.  Στο τέλος ένα μεγάλο χαμόγελο θα σχηματιστεί στα χείλη σας, γιατί η αγάπη όλα τα μπορεί.

Πηγή φωτογραφίας: mentalfloss.com

6) Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού

Εσείς αν μπορούσατε να διαγράψετε από τη μνήμη σου κάποιον που αγάπησατε πολύ, θα το κάνατε; Ο Τζόελ,  ο ήρωας αυτής  της απίστευτης συναισθηματικής ταινίας με έντονα σουρεαλιστικά στοιχεία, προσπαθεί να  σβήσει από τη μυαλό του την πρώην κοπέλα του, μέχρι που συνειδητοποιεί ότι  έτσι θα παραγράψει τις καλύτερες μέρες της ζωής του.  Μαζί του καταλάβετε κι εσείς   ότι η καρδιά δεν γνωρίζει από απαγορεύσεις.

Πηγή φωτογραφίας: lunchclick.co

7) Οι γέφυρες του Μάντισον

 Όταν η θεά Μέριλ Στριπ συναντά τον γοητευτικό Κλιντ Ίστγουντ το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από καθηλωτικό. Δυο άνθρωποι στα πενήντα τους, που έζησαν όλη τη ζωή τους με συμβιβασμούς, ερωτεύονται μέχρι θανάτου ο ένας τον άλλον. Το τίμημα  που πρέπει να πληρώσουν είναι μεγάλο, όμως αξίζει τον κόπο.   Να το δείτε για να καταλάβετε πως τη ζωή πρέπει να τη ζείτε καθημερινά,  ακολουθώντας αυτό που λέει η καρδιά σας, για να μην έρθει η ώρα για θυσίες.

Πηγή φωτογραφίας: cinefilles.wordpress.com

 8) Δον Ζουάν

 Εντάξει, ο  «Ψαλιδοχέρης» είναι το ΕΠΟΣ όταν μιλάμε για ερωτικές ιστορίες με τον Τζόνι Ντεπ, αλλά  επειδή σίγουρα θα τον έχετε δει, εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε την ιστορία του πιο επικίνδυνα γοητευτικού  καρδιοκατακτητή στην Ιστορία.  Αλήθεια μπορεί κάποιος να μείνει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτό το εξώκοσμο πλάσμα;  Πάντως, αξίζει μόνο και μόνο για να απολαύσετε την τελευταία ερμηνεία του μεγάλου Μάρλον Μπράντο.

Πηγή φωτογραφίας: aroundmovies.com

9) Ερωτική επιθυμία

 Για τους σινεφίλ, ο Γουονγκ Καρ-Βάι στήνει μια υποβλητική ταινία εποχής που εκτυλίσσεται στο Χονγκ  Κονγκ το 1962. Ο Τσόου Μο Γουαν,  ένας μοναχικός δημοσιογράφος, νοικιάζει ένα διαμέρισμα την ίδια μέρα με τη Σου Λε Ζεν, γραμματέα σε ναυτιλιακή εταιρεία.  Οι δύο γείτονες  είναι παντρεμένοι, μόνο που οι σύζυγοί τους τους παραμελούν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.  Ανάμεσά τους αναπτύσσεται μια τρυφερή φιλία. Σε κάθε βλέμμα, σε κάθε άγγιγμα ελλοχεύει ένας υπολανθάνων ερωτισμός,  που θα σας κρατήσει καθηλωμένους. Όταν ανακαλύπτουν πως οι σύζυγοί τους έχουν ήδη συνάψει παράνομη σχέση, τότε τα πράγματα αλλάζουν και η ταινία αποκτάει  μια βαθιά φιλοσοφική διάσταση.

Πηγή φωτογραφίας: indiewire.com

10) Slumdog Millionaire

 Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για να αποκτήσει τη γυναίκα που αγαπάει;  Αυτό είναι το θέμα της ταινίας που γυρίστηκε στην Ινδία και περιγράφει  την περιπετειώδη  ιστορία ενός νεαρού αμόρφωτου Ινδού από τις φτωχογειτονιές της Βομβάης. Όταν  εμφανίζεται στην ινδική εκδοχή του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος»,  ξεπερνά τις προσδοκίες του κοινού, εγείροντας τις υποψίες του τηλεοπτικού οικοδεσπότη και της αστυνομίας. Θα περάσει δια πύρος και σιδήρου, θα κινδυνεύσει, όμως  δεν θα λυγίσει και θα κάνει τα πάντα για την εκλεκτή της καρδιάς του.

Πηγή φωτογραφίας: indiafacts.org

11)  500 μέρες με τη Σάμερ

 Η Ζόε Ντεσανέλ   είναι το κορίτσι που όλοι θα  ήθελαν να είναι μαζί του.  Ένα αγόρι  την ερωτεύεται,  αλλά εκείνη δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στα συναισθήματα του. Η  ταινία, ακολουθώντας μια μη γραμμική και ανορθόδοξη αφήγηση,  περιγράφει το ημερολόγιο της σχέσης τους. Θεωρείται μια από τις καλύτερες και πιο ανατρεπτικές ερωτικές ταινίες, που θα σας πείσει ότι η πραγματική αγάπη υπάρχει.

http://pronews.gr

 

 

Διαβάστηκε 2563 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.