Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:24 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 18:48

Το agrinioreport.com συναντά τον Δημήτρη Αθανίτη (φωτό-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στον κινηματογράφο Άνεσις, μπροστά από την μεγάλη οθόνη, λίγο πριν από την προβολή της ταινίας INVISIBLE συναντήσαμε τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη.

Μεγάλο Βραβείο στη Φιγκέιρα ντα Φοζ, Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Ανδρικού Ρόλου στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου (London Greek Film Festival), έξι κύριες υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και συμμετοχή σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο μέχρι στιγμής, για την ταινία INVISIBLE.

Μας μίλησε για την ταινία του, για το τι τελικά είναι ορατό και τι όχι, για το πώς η αδικία είναι μια γροθιά στο στομάχι σήμερα στις μέρες τις κρίσης, για τον Ελληνικό κινηματογράφο αλλά και για το πώς τον συγκίνησε η αίθουσα του κινηματογράφου Άνεσις.

Δείτε το βίντεο:

Ο Δημήτρης Αθανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κινηματογράφο και αρχιτεκτονική. Η πρώτη ταινία του Αντίο Βερολίνο (1994) κέρδισε δύο διακρίσεις στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και έγινε καλτ, ενώ η δεύτερη ταινία του Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Ερμηνείας με την Λένα Κιτσοπούλου.

Η ταινία του, 2000+1 Στιγμές (2000), πρώτο μέρος μιας τριλογίας με την Πόλη των Θαυμάτων (2005) και τις Τρεις Μέρες Ευτυχίας (2011), επιλέχτηκε από τον αυστραλό κριτικό Μπιλ Μουσούλη ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες για το 2001 στο Senses of Cinema, ενώ είχε διεθνή αναγνώριση με κριτικές στα Variety, Sequenses, Age, κ.α. Η τελευταία ταινία του, Τρεις Μέρες Ευτυχίας άνοιξε το ελληνικό μέρος στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Ο Δημήτρης Αθανίτης είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και γενικός γραμματέας της.

25 21 22 23 24 3 2 1 10

Φωτό ρεπορτάζ βίντεο : Δήμητρα Νταγιάντα

agrinioreport.com

Διαβάστηκε 1323 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.