Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:13 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 15:49

Κοπή πίτας και συνέλευση από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών- Νηπιαγωγείων Δυτικής Ελλάδας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

 Ιδιωτικών Παιδικών σταθμών- Νηπιαγωγείων Δυτικής Ελλάδας το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, ενώ πραγματοποίησε και Γενική Συνέλευση, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ) κύριου Γιώργου Σταθόπουλου, μέλος του οποίου είναι και ο τοπικός σύλλογος Σ.Ι.Κ.Ε.ΠΑ. Στην συνέλευση  συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως είναι για παράδειγμα η αναγκαιότητα κατάλληλων εκπαιδευτικών δομών για την προσχολική ηλικία, με αφορμή το πανελλήνιο φαινόμενο λειτουργίας «παράτυπων» χώρων φύλαξης παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Επίσης  αναφέρθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία του κλάδου καθώς και η αναγκαιότητα κατάλληλων εκπαιδευτικών δομών για την προσχολική ηλικία με αφορμή το πανελλήνιο φαινόμενο λειτουργίας «παράτυπων» χώρων φύλαξης παιδιών προσχολικής ηλικίας.

pit-stathm2

Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, λειτουργούν δομές (παιδότοποι και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών) που αυτοαποκαλούνται χώροι φύλαξης, δημιουργίας και εκπαίδευσης παιδιών χωρίς όμως να έχουν την άδεια για κάτι τέτοιο.

pit-stathm3

Ο σύλλογος, μέσα από τα αποτελέσματα της γενικής συνέλευσης, επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή στους γονείς και να τονίσει ότι μόνο οι αδειοδοτημένοι παιδικοί σταθμοί έχουν δικαίωμα, βάση της ισχύουσας νομοθεσίας (ΦΕΚ 2808), να φιλοξενούν και να εκπαιδεύουν παιδιά χωρίς την παρουσία γονέων στο χώρο τους. Η νομοθεσία, επιτάσσει συγκεκριμένες προδιαγραφές στις δομές τόσο στο κτιριακό όσο και στο λειτουργικό κομμάτι. Η ασφαλής και κατάλληλη παραμονή των παιδιών σε μια δομή καθώς και η αγωγή και η εκπαίδευση τους είναι αποκλειστικά έργο των παιδικών σταθμών που διαθέτουν νόμιμα άδεια για το έργο τους.

pit-stathm4

Κατά τα άλλα, στη συνέλευση έγινε η κοπή της βασιλόπιτας και συζητήθηκαν θέματα, όπως το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που επηρεάζει ασφαλώς και τον κλάδο. Όλα τα μέλη δεσμεύτηκαν ότι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, θα συνεχίσουν να προσφέρουν σωστές παροχές υπηρεσιών στα παιδιά των οικογενειών που τους εμπιστεύονται.

pit-stathm5

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1404 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.