Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:28 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 20:37

Ελένη Κακαμπούκη: η διεθνής στόπερ του ΠΑΟΚ από το Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ανυπομονώ να δημιουργήσει ο Παναιτωλικός γυναικεία ομάδα, θέλω κάποτε να επιτρέψω στον τόπο μου»

Από τις βραβεύσεις του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών στη 35η Γιορτή του Αθλητή, δεν θα μπορούσε φέτος να εξαιρεθεί η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Οι γυναίκες του δικέφαλου του Βορρά δικαιωματικά έλαβαν το βραβείο τους , αφού κατέκτησαν επί δύο συνεχόμενα χρόνια το νταμπλ.

Στην  τελετή απονομής των βραβείων, την ομάδα εκπροσώπησαν οι αθλήτριες Ανθή Παπακωνσταντίνου, Θωμαή Βαρδαλή και η Αγρινιώτισσα Ελένη Κακαμπούκη. Η 30χρονη  από το 2015 αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Ελλάδος, ενώ  και από το 2014 συγκαταλέγεται στα πιο  «δυνατά χαρτιά»  του ΠΑΟΚ. Θεωρείται από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες παίκτριες, ενώ στο παρελθόν αγωνίστηκε με επιτυχία, στον Αχελώο Νεοχωρίου, στην Αίγινα και τη Γλυφάδα, ενώ αποτελεί και βασικό μέλος της Εθνικής Ελλάδος.

spo-kakabouki1

Το «Γ» επικοινώνησε με την Ελένη Κακαμπούκη, με αφορμή τις βραβεύσεις του ΠΣΑΠ. Η Αγρινιώτισσα μίλησε για την πρώτη της επαφή με το άθλημα , τα μελλοντικά της σχέδια, ενώ αποκάλυψε ότι περιμένει με ανυπομονησία τη στιγμή που ο Παναιτωλικός θα δημιουργήσει γυναικεία ομάδα,  αφού στόχος της είναι να ολοκληρώσει την καριέρα της στην πόλη όπου μεγάλωσε.

spo-kakabouki4

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο που δεν πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα στις γυναίκες ;

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ  ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΣΑΠ 2016

Από τις βραβεύσεις του ΠΣΑΠ

Από μικρή έπαιζα ποδόσφαιρο στο σχολειό με τα αγόρια. Κανένας στην οικογένεια μου δεν είχε σχέση με το άθλημα αλλά οι γονείς μου πάντα ήταν και είναι δίπλα μου σε κάθε μου επιλογή. Όσο για το ότι δεν πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα στις γυναίκες , η άποψη μου είναι αντίθετη. Απλά δεν έχει την κατάλληλη διαφήμιση στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι όταν παίξαμε με την εθνική ομάδα μας στη Γαλλία , είχαμε 25.000 θεατές!

Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα στο άθλημα και ποιους θεωρείς σταθμούς στην εξέλιξη σου;

Τα πρώτα μου βήματα στο άθλημα ήταν μια εντελώς τυχαία στιγμή. Ήμουν στο δημοτικό στάδιο Αγρινίου  όταν με είδε ένας προπονητής να κάνω κόλπα με τη μπάλα και μου είπε να πάω στην ακαδημία του. Πρόκειται για έναν αξιόλογο άνθρωπο πρώτα και μετά προπονητή , τον Κύριο Διονύση Τσάμη , ο οποίος ήταν ο κύριος και καθοριστικός σταθμός στην εξέλιξη μου.

Ποια είναι η άποψη σου για το γυναικείο ποδόσφαιρο στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία; Πιστεύεις ότι θα έπρεπε για παράδειγμα ο Παναιτωλικός να έχει μια γυναικεία ομάδα;

Περιμένω με ανυπομονησία τη στιγμή που ο Παναιτωλικός θα δημιουργήσει γυναικεία ομάδα γιατί θα ήθελα πολύ να τελειώσω την καριέρα μου στην πόλη όπου μεγάλωσα και ξεκίνησα τα ποδοσφαιρικά μου βήματα.

spo-kakabouki6

Πως είναι η εμπειρία σου από την συνεργασία σου με τον ΠΑΟΚ και την συμμετοχή σου στην Εθνική Ελλάδος;

Αυτό που μένει είναι οι στιγμές οπότε σε όποια ομάδα και αν παίζω και όσες συμμέτοχες κάνω στην Εθνική Ελλάδος προσπαθώ να τις ζω όσο καλυτέρα μπορώ.

Στην Ελλάδα έχεις πάρει όλους τους τίτλους με την ομάδα σου. Τι θα ήταν αυτό που θα σε “γέμιζε” ακόμη περισσότερο σαν αθλήτρια;

Αυτό που θα με γέμιζε περισσότερο σαν αθλήτρια θα ήταν να φτάσω με την ομάδα μου σε τελική φάση στη μεγαλύτερη διοργάνωση που είναι το champions league αλλά αυτό προϋποθέτει και ένα καλύτερο επίπεδο στην Ελλάδα. Μακάρι κάποια στιγμή να βοηθήσουν οι μεγάλες ΠΑΕ , δημιουργώντας ομάδες ώστε το πρωτάθλημα μας να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια, όταν, θα έρθει η στιγμή σταματήσεις το ποδόσφαιρο; 

Δε θέλω να σκεφτούμε τη στιγμή που θα πρέπει να σταματήσω το ποδόσφαιρο αλλά σίγουρα μετά από αυτό θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική. Έχω σπουδάσει ΤΕΦΑΑ αλλά στην Ελλάδα δύσκολα βρίσκεις δουλείες. Οπότε επόμενος δρόμος είναι το εξωτερικό.

πηγή: εφημερίδα “Γεγονός”

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 2108 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.