Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:00 πμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 18:43

Στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης για την 121η Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπή των Περιφερειών και το Συμβούλιο Διακυβέρνησης της EUSAIR

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, για να συμμετάσχει, στις εργασίες της 121ης Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Φεβρουαρίου 2017.

Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας θα συζητηθούν σημαντικά θέματα και στην Ατζέντα ξεχωρίζουν:

•             Η συζήτηση για τις προτεραιότητες της Μαλτέζικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και η συνεργασία μεταξύ του Συμβουλίου και της ΕτΠ κατά τους επόμενους μήνες.

•             Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και η συμβολή των πόλεων και των περιφερειών στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην ΕΕ ενόψει και της 60ης επετείου της Συνθήκης της Ρώμης που ίδρυσε την ΕΕ, το Μάρτιο.

•             Η παρουσίαση από την ΕτΠ των προτάσεών της για το πώς θα γεφυρωθεί το σημερινό επενδυτικό χάσμα στην ΕΕ και θα υπάρξει συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Vazil Hudak.

•             Η παρουσίαση των προτάσεων της ΕτΠ για τη στήριξη των νέων αγροτών και η συζήτηση για το μέλλον της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΠΓ) με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Phil Hogan.

•             Ψηλά στην Ατζέντα και η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, όπου η ΕτΠ θα υιοθετήσει δύο σχετικές γνωμοδοτήσεις. Η μία αφορά τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου της ΕΕ και επικεντρώνεται στις απαιτήσεις για την υποδοχή και την επανεγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους ασυνόδευτους ανηλίκους. Η άλλη αφορά το πλαίσιο εταιρικής σχέσης με τρίτες χώρες για τη Μετανάστευση και επικεντρώνεται στο μηχανισμό επανεγκατάστασης.

5η Συνεδρίαση Συμβουλίου Διακυβέρνησης EUSAIR

Παράλληλα με την Ολομέλεια της ΕτΠ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, θα συμμετέχει και στις διήμερες εργασίες του Συμβουλίου Διακυβέρνησης της EUSAIR, του οποίου είναι μέλος ως Πρόεδρος της Διαπεριφερειακής Ομάδας «Αδριατική-Ιόνιο» της ΕτΠ.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Διακυβέρνησης συντονίζει την υλοποίηση της Μακροπεριφερειακής Στρατηγικής της ΕΕ για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR) και αποτελεί τη διεπαφή μεταξύ του επιχειρησιακού/διαχειριστικού επιπέδου της EUSAIR και του πολιτικού/κυβερνητικού επιπέδου.

Στην ατζέντα της συνάντησης ξεχωρίζει η συζήτηση για την επέκταση της Στρατηγικής EUSAIR για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, καθώς και η προετοιμασία για το 2ο EUSAIR Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Ελλάδα.

Διαβάστηκε 816 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.