Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:12 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 21:24

Η Άντζελα Γεωργοτά στο AgrinioTimes.gr: «Η ποίηση είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου, είναι ο τρόπος να διορθώνω τις αναμνήσεις»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

16325831_1432689296755536_1452638207_o

-Από που είστε, τι  σπουδές  έχετε  κάνει  και  που εργάζεστε;

Κατάγομαι από την Κέρκυρα. Μεγαλωμένη  και μόνιμη κάτοικος του νησιού. Μοναδική μου «απιστία» από αυτό η τετράχρονη παραμονή μου στη Θεσσαλονίκη, για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Εργάζομαι ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας από το 2003. Φέτος ολοκληρώνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Δημιουργική Γραφή του Παιδαγωγικού  Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την παρουσίαση της διπλωματικής μου εργασίας που επιχειρεί μια συνανάγνωση δυο ποιητριών, της Κατερίνας Γώγου και της Ανν Σέξτον.

-Πως  ονομάζεται η πρώτη σας ποιητική συλλογή και πότε κυκλοφόρησε;

Η πρώτη μου ποιητική συλλογή με τίτλο »Στην πιθανότητα» στηρίζεται η αγάπη κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης τον Μάρτιο του 2016.

16295419_1432689273422205_1005763022_n

-Τι σας ώθησε να γράψετε ποιήματα;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώθηση. Η ποίηση είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου, είναι ο τρόπος μου «να διορθώνω τις αναμνήσεις», για να παραφράσω τον Ελύτη.

-Τι είναι η δημιουργική γραφή;

Η δημιουργική γραφή είναι ένας όρος αρκετά ευρύς. Αν με ρωτάτε για τη συσχέτισή του με τα μεταπτυχιακά μαθήματα που παρακολούθησα στη Φλώρινα, τότε θα σας απαντήσω ότι για μένα είναι οι άνθρωποι, οι ιδέες, η ανταλλαγή. Δεν ξέρω αν βελτιώθηκα ως ποιήτρια μέσω της δημιουργικής γραφής∙ δεν ήταν αυτό εξάλλου το ζητούμενό μου. Αυτό που ήθελα και κέρδισα ήταν η επαφή με άτομα που έχουν τις ίδιες αναζητήσεις με μένα και με διδάσκοντες που με τον «ανοιχτό» τους κόσμο μπόρεσαν να μου ανοίξουν νέα «παράθυρα».

-Ποια η ενασχόλησή σας με το θέατρο;

Εντελώς ερασιτεχνική. Εδώ και οκτώ χρόνια συντονίζω τη θεατρική ομάδα του σχολείου που εργάζομαι, του 1ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας. Κάθε χρόνο παρουσιάζω με τους μαθητές και τις μαθήτριές μου στο τέλος του σχολικού έτους μια θεατρική παράσταση. Είναι και αυτό μια «δημιουργική γραφή».

-Λαμβάνετε μέρος σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα σχετικές με το βιβλίο και τα θεατρικά δρώμενα;

Όχι, δεν έχω τέτοια δραστηριότητα.

16326177_1432689390088860_1645640347_o

-Στη σημερινή εποχή υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται με ένα στίχο η ο ρομαντισμός έχει πια χαθεί;

Ένας στίχος έρχεται μετά. Πρώτα γεννιέται ο έρωτας. Τα ποιήματα απλώς τον επιβεβαιώνουν. Κάθε εποχή έχει τους ανθρώπους της. Πάντως δεν χρειάζεται να είναι κανείς ρομαντικός για να διαβάσει ποίηση.

-Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στα νέα παιδιά για το νέο έτος;

Νομίζω το μήνυμα υπάρχει γύρω μας και μέσα μας. Πρέπει ο καθένας μας να το αναζητήσει μόνος του∙ τότε θα του αποκαλυφθεί και πια θα ξέρει τον προορισμό του.

Η συνέντευξη δόθηκε στην Χρύσα Σπαή σε παραδοσιακό καφέ των Φυτειών Ξηρομέρου

agriniotimes.gr

Διαβάστηκε 2226 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.