Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:21 πμ
 
wm small
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 01:54

Ματιές στα “Παρασκηνιακά” του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. δια χειρός Βασίλη Ραμμόπουλου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όταν οι πρόβες είχαν ολοκληρωθεί και η αυλαία άνοιγε, ο ταλαντούχος σκηνογράφος Βασίλης Ραμμόπουλος, κατά την  πολυετή του συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, «αγκάλιζε» εικαστικά το πιο μαγικό ,ίσως, κομμάτι του θεάτρου, εκείνο των παρασκηνίων: «Με την πρεμιέρα της κάθε παράστασης, ο δικός μου ρόλος, κατά το μεγαλύτερο κομμάτι του, ολοκληρώνονταν.

Τότε έπρεπε να βρω κάτι να περάσω δημιουργικά το χρόνο μου. Το ημίφως των παρασκηνίων δεν επέτρεπε σταυρόλεξα και ανάγνωση βιβλίων. Αποφάσισα λοιπόν να ζωγραφίσω. Το κλίμα των παρασκηνίων ήταν αυτό που πάντα με ενέπνεε», εξηγεί ο ίδιος μιλώντας  στο agriniopress.gr, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης «Παρασκηνιακά», με θέμα αυτό ακριβώς που καταδεικνύει ο τίτλος της.

pol-rammopoulos-paraskinia5

Στιγμές πίσω από τη σκηνή και όχι μόνο, δια χειρός του σκηνογράφου τους. Σε μια φιλική κουβέντα μεταξύ του ίδιου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ κ. Καραγέωργου, γεννήθηκε η ιδέα, οι εικόνες αυτές να βγουν από το ντουλάπι  στο πλαίσιο μιας συνολικής έκθεσης.

pol-rammopoulos-paraskinia3

Εικόνες από παραστάσεις της δεκαετίας του ‘90 και πιο πριν, όταν το ΔΗΠΕΘΕ ήταν ακόμη Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου. Ζωγραφισμένα σε σκηνικά, σε κούτες ακόμη και σε … πακέτα τσιγάρων! : «Δον Καμίλο», «η αυλή των θαυμάτων», «το φιορ του λεβάντε», «το σακάκι που βελάζει» και πολλές ακόμη επιτυχημένες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ, θυμίζουν ξεχωριστές θεατρικές στιγμές  μιας άλλης εποχής στους θεατρόφιλους του Αγρινίου .  Από σήμερα και μέχρι  τις 12 Φεβρουαρίου το παλιό ΔΗΠΕΘΕ αναβιώνει   στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.

DSCN6835

DSCN6837

pol-rammopoulos-paraskinia1

pol-rammopoulos-paraskinia4

pol-rammopoulos-paraskinia6

pol-rammopoulos-paraskinia7

pol-rammopoulos-paraskinia8

pol-rammopoulos-paraskinia9

pol-rammopoulos-paraskinia10

pol-rammopoulos-paraskinia11

Διαβάστηκε 1579 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.