Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:35 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 18:23

Όποιος δεν προσαρμόζεται στις συνθήκες κάποια στιγμή πεθαίνει!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Αν προσπαθήσει να δει κανείς τα πράγματα στην Ελλάδα μέσα τους νόμους της φυσικής και έχοντας κατά την εξελικτική πορεία του σύμπαντος κόσμου -ναι ακούγεται λιγάκι βαρύγδουπο αυτό- θα καταλάβει ότι η χώρα αυτή στο νότιο άκρο της Βαλκανικής έχει πάρει μια αναπόφευκτη πορεία προς το θάνατο.

Οι επιστήμες μας έχουν δείξει ότι η ζωή πάνω σε αυτόν τον πλανήτη άρχισε να αναπτύσσεται, όταν το Μεγάλο Οξειδωτικό Συμβάν οδήγησε στην εξόντωση πολλών αναερόβιων οργανισμών, για τους οποίους το οξυγόνο είναι δηλητήριο, και άνοιξε το δρόμο για τα σημερινά αερόβια είδη. Και όποιος δεν προσαρμόζεται στις συνθήκες κάποια στιγμή πεθαίνει! Κάτι τέτοιο συμβαίνει με την Ελλάδα που αρνείται να προσαρμοστεί στις αρχές της αξιοκρατίας, του κρατούς δικαίου, της διαφάνειας, της ελεύθερης αγοράς και παραμένει κολλημένη σε μια μεσσαιωνική πραγματικότητα, στην οποία βασιλεύουν οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η αναξιοκρατία προς χάριν μερικών πολιτικών και επιχειρηματικών «τζακιών» που έχουν κάνει κατάληψη στο δημόσιο βίο και την οικονομία.

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας η Ελλάδα υποχώρησε 11 θέσεις, αφού για το 2016 κατετάγη στην 69η θέση παγκοσμίως, έναντι της 58ης του 2015. Χώρες όπως η Ρουάντα, η Ναμίμπια, η Μαλαισία, η Ιορδανία, το Ομάν και η Σουρινάμ κατάσσονται σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα. Ακόμη και η Κούβα του Κάστρο ξεπερνά κατά έξι θέσεις στην κατάταξη την Κολομβία των Βαλκανίων. Τα περί διαφθοράς και διαφάνειας είναι ένα μόνο ενδεικτικό παράδειγμα.

Οι Έλληνες που δεν συμμετέχουν στο πάρτυ της Μεταπολίτευσης πρέπει να νικήσουν το πελατειακό κράτος, διαφορετικά το πελατειακό κράτος θα τους σβήσει από το χάρτη. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρα από το θέμα της οικονομίας και του χρέους υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα που απειλούν την ύπαρξη της χώρας : δημογραφικό, προσφυγικό, ελληνοτουρκικά, κυπριακό, γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Και παρ” όλα αυτα ανοιχτά μέτωπα ο πολιτικός κόσμος και οι κομματικοί στρατοί επιμένουν στο ίδιο μοτίβο: να δίνουν μάχες για την καρέκλα και τη διατήρηση των προνομίων τους σε μια χρεοκοπημένη χώρα που συνεχώς μικραίνει απ΄ όλες τις απόψεις.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 10920 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 02:34
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.