Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:06 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 20:25

Οι «κανόνες» των ζευγαριών που αντέχουν στο χρόνο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρακολουθείτε ταινίες, διαβάζετε μυθιστορήματα, ανακαλείτε στη μνήμη σας τα παιδικά παραμύθια και αναρωτιέστε αν τα ευτυχισμένα ζευγάρια και η αληθινή αγάπη κινούνται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας.

Ωσπου, μια μέρα καθώς περπατάτε αμέριμνα στους δρόμους της πόλης, βλέπετε να διαδραματίζεται μπροστά σας η πιο τρυφερή στιγμή ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άντρα που αποδεικνύουν ότι άντεξαν στο χρόνο και παραμένουν ακόμα ερωτευμένοι, καθώς γερνούν μαζί.

Θα θέλατε σίγουρα να μάθετε το μυστικό τους για να μείνουν αχώριστοι. Ηταν άραγε αυτό που λέμε «άλλες εποχές» τότε που ανταμώθηκαν οι δρόμοι τους ή ευθύνεται το κάρμα;

Η απάντηση οφείλει να είναι πάνω από όλα ρεαλιστική και τη δίνουν οι δύο σύμβουλοι σχέσεων,India Kang και Sami Wunder, που παραθέτουν τα στοιχεία εκείνα, που κρατούν ένα ζευγάρι ενωμένο στο χρόνο, ώστε να αντέξει τη φθορά του.

Εμπιστεύεστε αμοιβαία ο ένας τον άλλο

Η απιστία όχι απλά δεν περνάει από το μυαλό σας ως πράξη, αλλά ούτε σαν λέξη σε οποιαδήποτε κουβέντα σας και αυτό, διότι γνωρίζετε, πως η συζήτηση αποτελεί τη μοναδική λύση σε πιθανά προβλήματα και προκλήσεις. Η επικοινωνία είναι για εσάς βασικός παράγοντας για να στεριώσει η σχέση.

Σέβεστε την ιδιωτικότητα σας

Το γεγονός ότι δύο άνθρωποι αποφασίζουν να έχουν κοινή πορεία, δεν πρέπει να στερεί από τους συντρόφους την ιδιωτικότητα. Οταν υπάρχει σεβασμός απέναντι σε αυτό και κανείς από τους δυο δεν παραβιάζει τα όρια, θίγοντας τον άλλο, τότε βρίσκεστε σε καλό στάδιο.

Σέβεστε την προσωπική σας ζωή πέρα από τη σχέση

Κάθε άνθρωπος ζει με τις δικές του ανάγκες, ακόμα και όταν βρίσκεται σε μια σχέση και προσπαθεί να τις ικανοποιήσει, γιατί τότε κάποιες από αυτές θα του φέρουν την ευτυχία. Ενα παράδειγμα είναι η ανάγκη για επαφή με τους φίλους. Η σωστή σχέση δεν καταστρέφει την κοινωνικότητα και την προσωπική ζωή ενός ατόμου.
Λαμβάνετε κοινές αποφάσεις

Η σχέση απαιτεί κοινές αποφάσεις ακόμα και για τα πιο σημαντικά ζητήματα. Το ερώτημα που πρέπει να απαντάται σε αυτήν την περίπτωση, έχει να κάνει με το τι πραγματικά ωφελεί το ζευγάρι και όχι το «εγώ» του ατόμου.

Λειτουργείτε ως «μαζί» και «ένα»

Μπορεί ο δεσμός να δημιουργείται με δύο ανθρώπους, αλλά η αληθινή αγάπη χτίζεται επάνω στο «μαζί» και το «ένα». Αυτό προϋποθέτει, ότι υποστηρίζει ο ένας τον άλλο και σε δύσκολες στιγμές, ακόμα και μπροστά σε συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα.

Αφιερώνετε ποιοτικό χρόνο ο ένας στον άλλο

Ενα από τα μυστικά των πολύ πετυχημένων σχέσεων είναι ο ποιοτικός χρόνος ανάμεσα στο ζευγάρι, που είναι αδιαπραγμάτευτος.

Δείχνετε ευγνωμοσύνη

Τα λόγια και οι πράξεις σας, κυρίως, δείχνουν την απεριόριστη ευγνωμοσύνη που νιώθετε ο ένας για τον άλλο σε καθημερινή βάση. Ευγνωμοσύνη που δεν έχει να κάνει με υλικά αγαθά, αλλά περισσότερο με το γεγονός, ότι υπάρχετε για να είστε μαζί.

Πηγή: bovary.gr

Διαβάστηκε 11708 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 09:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.