Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:47 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 23:50

Αγρίνιο: Μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα του "Αμλετ" στο ΔΗΠΕΘΕ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου έγινε η πρεμιέρα του έργου «Αμλετ» σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου. Ο σκηνοθέτης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους στην σημασία του έργου αλλά και την θερμή ανταπόκριση του κοινού της πόλης.

Κώστας Aρζόγλου: « Είμαι ερωτευμένος με τους ηθοποιούς της παράστασης. Η ορμή, η νεανικότητά και το πάθος τους είναι συγκινητικό. O Άμλετ είναι ένας δαιδαλώδης χαρακτήρας και ένα πολυπρισματικό έργο. Έχει δεχθεί πολλές ερμηνείες στο παρελθόν. Πρόκειται για το πιο πολυπαιγμένο έργο του Σαίξπηρ. Είμαι ευτυχισμένος που η μετάφραση του Γ. Χειμωνά και η διασκευή του Νίκου Καραγέωργου μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω αυτήν την παράσταση. Ελπίζω το κοινό του Αγρινίου να χαρεί την παράστασή μας».

Νίκος Kαραγέωργος: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί παίζουν ηθοποιοί που εκτιμώ ιδιαίτερα και αγαπώ, γιατί σκηνοθετεί ο Κώστας Αρζόγλου, γιατί έχουμε την σπουδαία μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. Γνώρισα σε αυτήν την παράσταση, εξαιτίας του Κ.Αρζόγλου, δύο πολύ σημαντικούς σκηνογράφους τον Τέλη Kaρανάνος και Αλεξάνδρα Σιάφκου.Φωτισμούς κάνει ο εξαίρετος Δημήτρης Παπαδάκης , μουσική ο λυρικότατος Κώστας Χαριτάτος. Οι συντελεστές δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να απολαύσουν οι Αγρινιώτες την παράσταση. Δεν έχει ξαναπαιχθεί Άμλετ στο Αγρίνιο. Είναι η πρώτη φορά. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι ενθαρρυντικά».

(Φωτογραφίες Κώστας Παραβατός)

Διαβάστηκε 2008 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 00:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.