Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:23 μμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 19:21

Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός (4-1)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ηγέτη τον Στανισλάβλιεβιτς (2 γκολ, κερδισμένο πέναλτι), ο Αστέρας Τρίπολης αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, έκανε ότι ήθελε το... πτώμα του Παναιτωλικού και κέρδισε δια περιπάτου με 4-1! Σκόραραν και οι Μάσα, Τσουκαλάς, ενώ ο Μουνιός άνοιξε το σκορ! 

Αποκτήθηκε τον Γενάρη του '16 αλλά ουδέποτε δικαίωσε τις προσδοκίες. Ισως να μην ήταν η χρονιά του. Σε 18 παιχνίδια με τον Αστέρα (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) είχε μόλις δύο γκολ και απογοητευτικές εμφανίσεις. Ομως το 2017 φαίνεται να είναι η χρονιά του. Σε τρία παιχνίδια (δύο στην Σούπερ Λίγκα κι ένα στο Κύπελλο) έχει τρία γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι και τον τίτλο του MVP σε δύο ματς!

Τι άλλο να κάνει δηλαδή ο Αλεξάντερ Στανισάβλιεβιτς; Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός μετά την γεμάτη εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, πήρε το ματς με τον Παναιτωλικό μόνος τους. Παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Στανισάβλιεβιτς πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε ένα πέναλτι (το κέρδισε εύστοχα ο Μάσα) κι έκανε το 0-1, 3-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τσουκαλάς με τον Αστέρα να προσπαθεί να φτιάξει ένα μίνι σερί.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας μπήκε με στόχο στο ματς να κρατήσει μπάλα και να πιέσει τον Παναιτωλικό, εντούτοις ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους επίσκεψη στ' αντίπαλα καρέ. Μόλις στο 10' ο Ρόσα έβγαλε την βαθιά μπαλιά στο κέντρο της άμυνας του Αστέρα, ο Μουνιός κατέβασε την μπάλα και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Το γκολ άλλαξε την ψυχολογία των ομάδων. Ο Παναιτωλικός έδειχνε να ελέγχει το ματς, συγκεντρωμένος στην άμυνα χωρίς ν' απειλείται. Ομως ένα ατομικό λάθος (ο Μύγας κακή πάσα) έφερε την κατάρρευση για τον Παναιτωλικό. Στο 38' ο αμυντικός των φιλοξενούμενων έκανε το λάθος ο Μανιάς βγήκε τετ-α-τετ ο Κυριακίδης το έβγαλε (και) αυτό αλλά δεν ακολούθησε κανείς τον Στανισάβλιεβιτς ο οποίος σε κενή εστία ισοφάρισε. Σε τέσσερα λεπτά έγινε η ολική ανατροπή. Ο Τσοκάνης έκανε ανόητο πέναλτι στον Στανισάβλιεβιτς στο 42' και ο Μάσα γύρισε το ματς σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

ΜΟΝΟ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε στο γήπεδο μόνο η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και ο Δημήτρης Κυριακίδης μόνο από τον Παναιτωλικού. Ουδέποτε απειλήθηκε ο Ντοναρούμε από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και οι παίκτες του Αστέρα έστησαν πάρτι. Ηταν θέμα χρόνου λοιπόν ο Αστέρας να κλειδώσει τη νίκη. Το έκανε στο 49' πάλι ο Στανισάβλιεβιτς πάλι σε κενή εστία και στο 58' ο Τσουκαλάς με ωραίο σουτ αύξησε το προβάδισμα. 

Το εκπληκτικό είναι πως παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες (στο 72' ο Ιγκορ τραυματίστηκε και είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές) παρέμεινε καλύτερος κι έφτιαξε αρκετές φάσεις μπροστά από την εστία του Κυριακίδη αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

MVP: Στανισάβλιεβιτς. Τι άλλο να κάνει δηλαδή; Δύο γκολ και κερδισμένο πέναλτι. Το γύρισε το ματς μόνος του. Δεύτερο συνεχόμενο σπουδαίο παιχνίδι για τον μεσοεπιθετικό του Αστέρα Τρίπολης.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τσοκάνης. Κάνει ανοήτο πέναλτι στον Στανισάβλιεβιτς και ο προσωπικός του αντίπαλος του βάζει δύο γκολ (αν και δεν ευθύνεται σε κάποιο ο αμυντικός του Παναιτωλικού). Κακή βραδιά από τον αριστερό μπακ του Παναιτωλικού αλλά και συνολικά της άμυνας.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μανιάς. Μπορεί να μην σκόραρε αλλά είναι αυτός που δίνει την δυνατότητα στον Στανισάβλιεβιτς να σκοράρει δύο φορές σε κενή εστία. Τελείωσε σωστά τις φάσεις ο Μανιάς αλλά βρήκε απέναντί του τον εξαιρετικό Κυριακίδη.
Η ΓΚΑΦΑ: Το πέναλτι του Τσοκάνη. Με το ματς στο 1-1 ανατρέπει οριακά μέσα (;) στην μεγάλη περιοχή τον Στανισάβλιεβιτς με τον παίκτη του Αστέρα να κάνει κίνηση προς τα έξω.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καλογερόπουλος μπορεί να ελεγχθεί μόνο για την φάση του πέναλτι. Αρχικά δίνει φάουλ αλλά στη συνέχεια ο βοηθός του τον ενημερώνει ότι το μαρκάρισμα είναι μέσα στην περιοχή. Πολύ δύσκολη φάση!
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκει ρυθμό. Τρία γκολ στην ΑΕΚ, τρία γκολ στο Κύπελλο στα Τρίκαλα και άλλα τέσσερα γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό. Εξαιρετικό σερί για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός παραμένει στους 16 βαθμούς (και βλέπει τον Αστέρα να τον προσπερνάει) και προφανώς είναι μια ήττα που δημιουργήσει εσωστρέφεια στην ομάδα του Αγρινίου.

Οι συνθέσεις
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Μπέρτος, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος (58' Ιγκλέσιας), Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (46' Φαρίνια), Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Μανιάς (68' Ιωαννίδης)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας, Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Πάουλο (72' Βασιλούδης), Ρόσα (66' Ρότσα), Μουνιός, Κλέσιο, Μαρκόφσκι (61' Κουτρομάνος)

http://www.gazzetta.gr

Διαβάστηκε 1913 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.