Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:32 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 22:53

Πρεμιέρα για την ταινία «Έξοδος 1826»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια ιστορία για την «Έξοδο του Μεσολογγίου» έρχεται στους κινηματογράφους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας…

Η ταινία «Έξοδος 1826» είναι ένα πολεμικό δράμα, βασισμένο στην ιστορική έρευνα του συγγραφέα και σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα. Είναι η ιστορία των 120 ανδρών, Βλάχων από τη Σαμαρίνα, οι οποίοι άφησαν τις οικογένειες και τον τόπο τους και έσπευσαν να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν την Έξοδο του Μεσολογγίου.

Πρόκειται μια απεικόνιση αυτής της μάχης της Ελληνικής Επανάστασης με ορισμένα στοιχεία μυθοπλασίας, που θα γυριστεί σε 4 πόλεις της Ελλάδας με φυσικό τοπίο, με άλογα, όπλα, δυναμικές σκηνές μάχης και πολλά εφέ, καθώς και πρωτότυπη μουσική.

Φυσικά, θα πρέπει να αναφερθούμε και στο πολύ αξιόλογο καστ της ταινίας, όπου πρωταγωνιστούν εξαιρετικοί γνώριμοι αλλά και νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, με σημαντική τηλεοπτική, κινηματογραφική και θεατρική εμπειρία, όπως οι: Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ανδρούτσου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπάτζιος, Γιάννης Περδίκης, Αντώνης Σιώπκας, Νικόλας Νικολαΐδης, Σταύρος Βαφειάδης, Βασιλική Γραικού, Αγγέλα Βαγιωνά, Ειρήνη Τσιαούση, Μαρία Κλεάρχου, Νατάσα Τσακιρίδου και άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες. Επίσης συμμετέχουν: Σ. Καραγεωργιάδης, Σ. Δουκουζγιάννης, Χ. Λιόλιου, Μ. Βλάχου, Α. Σιναπίδης, Κ. Βιολάρης, Κ. Σπύρου, Γ. Γκόγκος, Ι. Τζαφέρη, Γ. Ανδρεόπουλος, Κ. Χρυσίδης, Α. Γκόσιος, Κ. Αντωνιάδης , Δ. Δήμου, Δ. Ελιάς, Γ. Κυφωνίδης, Γ. Λαζαρίδης, Κ. Πεϊτσης καθώς και πολλοί βοηθητικοί ηθοποιοί και παιδιά.

Το πρόγραμμα για τις πρεμιέρες:
Αθήνα: Αλκυονίς, 25 Ιανουαρίου 2017
Θεσσαλονίκη: Κολοσσαίον, 23 Φεβρουαρίου 2017
Γιαννιτσά: Αστέρια, 5 Φεβρουαρίου
Γρεβενά: Cine Γρεβενά, 16 Φεβρουαρίου
Ρόδος: Pallas 5 Cinemas Center, 16 Φεβρουαρίου

Προσεχώς θα ανακοινωθούν κι άλλες πόλεις, μόλις οριστικοποιηθούν αίθουσες και ημερομηνίες.

Διαβάστηκε 2212 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017 22:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.