Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  1:59 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2017 01:49

Πώς να «χτίσεις» ένα δημιουργικό μυαλό ώστε να πετύχεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματικά, έχεις νιώσει ποτέ να μην εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου; Έχεις νιώσεις ποτέ να είσαι κολλημένος σε μια κατάσταση και να μην μπορείς να κάνεις κάτι; Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να νιώθεις σαν «χαζός»;

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή μου ήταν αυτές. Υπήρχαν κάποιες φάσεις στη ζωή μου που δεν μπορούσα να ξεκολλήσω. Ένιωθα ότι ο εγκέφαλός μου πάγωνε. Δεν υπήρχε καμία λύση και απλά κλεινόμουν στον εαυτό μου μετατρέποντας τη θλίψη σε κατάθλιψη και τον πόνο της απογοήτευσης σε οργή. Έτσι, κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει άχρηστο τον εγκέφαλό μου. Είχα σταματήσει να τον εξασκώ. Από το πιο απλό που ήταν να κάνω μια πρόσθεση με το μυαλό μου μέχρι το πιο σύνθετο που ήταν να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στη σκέψη μέχρι να βρω λύση ή μια εναλλακτική δράση.

Έτσι λοιπόν, εάν νιώθεις ότι θα χρειαζόσουν περισσότερη δημιουργικότητα για να αλλάξεις το επίπεδο της ζωής σου τότε μπορείς να μελετήσεις και να εφαρμόσεις τα βήματα που ακολούθησα στο παρελθόν και που ακολουθούν πολλοί άνθρωποι τώρα. Το πρώτο βασικό βήμα είναι να πιστέψεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Είναι πολύ σημαντικό να μην αμφιβάλεις για εσένα γιατί:

1. Είσαι ο μόνος που μπορείς να κάνεις κάτι για εσένα

2. Δεν σου λείπει τίποτα και το ξέρεις

3. Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ότι δεν είσαι αυτός που δείχνεις. Υπάρχει ένα μεγαλείο μέσα σου που δεν είχες τολμήσει ως τώρα να το εκφράσεις.

Χρειάζεται να μάθεις τον εαυτό σου. Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, αλλά όχι στη θεωρία και επιφανειακά αλλά στο βάθος της ψυχής σου.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το πετύχεις αυτό. Ο ένας είναι το personal NLP Life Coaching ο άλλος είναι να μελετήσεις πολλά βιβλία και να παρακολουθήσεις αποτελεσματικά σεμινάρια προκειμένου να αναπτύξεις ιδέες, γνώσεις και τεχνικές σχετικά με το τι μπορεί να συμβαίνει μέσα σε εσένα. Αυτή η γνώση θα σου δώσει δύναμη, αυτοπεποίθηση και θα σε κάνει να νιώθεις ασφαλής γιατί πλέον θα ξέρεις πως ότι αρνητικό πίστευες για τον εαυτό σου, ήταν λάθος.

Το δεύτερο βασικό βήμα είναι να κάνεις ερωτήσεις σε αρνητικές και παγιωμένες αντιλήψεις που έχεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί εάν θέλεις να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου χρειάζεται να σπάσεις τα δεσμά του παρελθόντος… που συνήθως είναι αντιλήψεις των ανθρώπων που μεγαλώσαμε, της κοινωνίας και αποφάσεις σε γεγονότα κλειδιά της ζωή μας.

Έτσι, λοιπόν, σου ζητώ να εφαρμόσεις συνειδητά την τεχνική που εφάρμοζες ασυνείδητα. Για παράδειγμα: Έστω ότι θέλεις να πας για τρέξιμο το πρωί. Εάν αρχίσει το μυαλό σου ρωτάει εσένα:

• Δεν κάνει πολύ κρύο έξω για να σηκωθώ τώρα από το κρεββάτι;

• Πόση ώρα θα χρειαστώ για να σηκωθώ, να πάρω το αμάξι, να πάω στο γήπεδο, να γυρίσω ιδρωμένος, να κάνω μπάνιο, να χαλαρώσω, να φτιάξω πρωινό για να πάω στη δουλειά μου;

• Μήπως να πάω αύριο καλύτερα;

Και αυτό το αύριο δεν έρχεται ποτέ. Τι θα γινόταν εάν αυτές τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις τις έκανες σε αντιλήψεις που σε αποδυναμώνουν; Τι θα γινόταν εάν αποδυνάμωνες τις αποδυναμωτικές σκέψεις μέσα στο μυαλό σου; Αυτό είναι η δεύτερη στρατηγική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις την κατάσταση του μυαλού σου και να αντικαταστήσεις τις αποδυναμωτικές σκέψεις σε ενδυναμωτικές.

Το τρίτο βήμα είναι να δημιουργήσεις το δικό σου σύστημα ανάπτυξης των δεξιοτήτων σου. Όπως ένα αμάξι όσο πιο ποιοτικά και πιο πολλά αξεσουάρ έχει τόσο ανεβαίνει και η αξία του καθώς και η απόδοση του, έτσι και εσύ όσες πιο δημιουργικές και ενδυναμωτικές δεξιότητες έχεις τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η αξία σου και τόσα πιο πολλά μπορείς να πετύχεις στη ζωή σου. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Μάθε πολλά και κράτησε αυτά που σου ταιριάζουν και γίνε ο καλύτερος σε αυτό που νιώθεις ότι είναι το δυνατό σου στοιχείο.

Το τέταρτο βήμα είναι να εκτιμήσεις τις προσπάθειες, τις αποτυχίες και τον πόνο που μπορεί να βιώσεις σε μερικές φάσεις στη ζωή σου. Σε ό,τι αντιστέκεσαι αυτό μεγαλώνει και επιστρέφει και κάποια στιγμή θα σε νικήσει. Να είσαι ευγνώμων για όλα όσα κάνεις. Να είσαι ευγνώμων για ό,τι συμβαίνει και να προσπαθείς να γίνεσαι πιο δυνατός και να συνεχίζεις το ταξίδι της ζωής σου. Ο Henry Ford έλεγε πως κάθε φορά που αποτύγχανα είχα άλλη μια ευκαιρία να προσπαθήσω ξανά ως καλύτερος από πριν. Δεν είναι τέλειο; Για αυτό δεν είναι θέμα τύχης η επιτυχία. Η επιτυχία είναι θέμα κατάστασης μυαλού.


Έτσι λοιπόν αυτό που έχεις να κάνεις είναι:

1. Να πιστεύεις στον εαυτό σου

2. Να κάνεις ερωτήσεις πολλές σε αποδυναμωτικές αντιλήψεις

3. Να δημιουργήσεις το δικό σου σύστημα ανάπτυξης δεξιοτήτων

4. Να εκτιμήσεις τις προσπάθειες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις

5. Πέμπτο και τελευταίο, να αγαπάς τον εαυτό σου και να ζεις με Πάθος!

 

Συγγραφέας Μάνος Ισχάκης

http://enallaktikidrasi.com

Διαβάστηκε 11344 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.