Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:36 πμ
 
wm small
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017 19:45

Παναιτωλικός - Πανιώνιος 0-2 (Ιστορικός για Ευρώπη)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μασούντ και Μασούρας... καθάρισαν για τον Πανιώνιο στο Αγρίνιο (0-2 τον απογοητευτικό Παναιτωλικό) και οι Νεοσμυρνιώτες βρέθηκαν στην 2η θέση! Σωστά μέτρησε το 1ο γκολ για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι!  

Όλη την εβδομάδα έχει γίνει πολύ κουβέντα για το αν θα πάει στον Παναθηναϊκό ή όχι. Αυτός όμως έδειξε πως σκέφτεται μόνο τον Πανιώνιο. Ο λόγος για τον Μασούντ, ο οποίος... έλυσε τα πόδια των συμπαικτών του κόντρα στον Παναιτωλικό. Εκεί που οι «κυανέρυθροι» είχαν αυξήσει την πίεση τους, ήρθε και άνοιξε το σκορ. Ο Ανσαριφάρντ δυσκολευόταν να βρει μπάλες με αποτέλεσμα ο συμπατριώτης του να αναλάβει δράση.

Ο Ιρανός, άνοιξε το σκορ και απλά ο Πανιώνιος έπρεπε να κρατήσει. Ο Μασούρας ωστόσο έκανε ακόμα πιο εύκολη την δουλειά... Λίγα λεπτά μετά την είσοδό του έκανε το 0-2 και τελείωσε την αναμέτρηση.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Ματζουράκης, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κυριακίδης, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Τσουκάνης, Χαντάκιας, Κούσας, Μύγας. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μάκος, Πάουλο, δεξί εξτρέμ ο Κλέσιο, αριστερό ο Μουνιός, δεκάρι ο Ρόσα και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μαρκόφσκι.

Από την άλλη, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, κατέβασε και αυτός την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης ήταν στο τέρμα, ο Τασουλής αριστερό μπακ, ο Βλάχος δεξί και οι Ρισβάνης, Οικονόμου στα στόπερ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Σιώπης και Κόρμπος. Δεκάρι ο Μασούντ, στα δεξιά ο Μπεν, στα αριστερά ο Φούντας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ανσαριφάρντ.

Ανώτερος ο Πανιώνιος, δίκαιο το μηδέν

Στο πρώτο μέρος ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Έδειξε να θέλει πιο πολύ το γρήγορο γκολ και απείλησε σε δύο περιπτώσεις στο 5' με τον Ρισβάνη και τον Ανσαριφάρντ, αλλά και στο 25' με τον Μύγα παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Κάπου εκεί ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και έκλεισε καλύτερα τους χώρους. Οι δύο ομάδες δεν είχαν άλλη καλή στιγμή μέχρι την ανάπαυλα και το 0-0 ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

«Κυανέρυθρη» κυριαρχία!

Στο δεύτερο ημίχρονο μόνο ο Πανιώνιος υπήρχε στο γήπεδο. Κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Παναιτωλικού που δεν μπόρεσε να απειλήσει στιγμή. Στο 56' ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κυριακίδη, κάτι που έκανε ο Μασούντ στο 59'.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χαντάκιας άθελα του έστρωσε την μπάλα στον Ιρανό, ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 0-1. Η αντίδραση από την ομάδα του Αγρινίου δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα. Στο 74', μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά αμυντικού του Παναιτωλικού, η μπάλα στρώθηκε στον Μασούρα που δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 0-2.

Κάπου εκεί το παιχνίδι... κλείδωσε και ο Πανιώνιος πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη που τον φέρνει έστω και προσωρινά στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

MVP: Ο Μασούντ ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την λύση στον Πανιώνιο την ώρα που φαινόταν πως δύσκολα θα μπορούσε να νικηθεί η άμυνα του Παναιτωλικού. Εκτός του τέρματος που σημείωσε, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις που δημιούργησαν οι «κυανέρυθροι».

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι έκανε ο Φούντας, προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές στα αντίπαλα καρέ, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποιο από τα τέρματα. Παρ' όλα αυτά, η απόδοσή του ήταν αρκετά καλή.

Ο αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι αρκετά κακή. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στις στημένες φάσεις, ενώ από λάθος απομακρύνσεις έρχονται και τα δύο τέρματα του Πανιώνιου!

Η γκάφα: Την χρεώνεται ο Χαντάκιας που με το άτσαλο διώξιμό του έστρωσε την μπάλα στον Μασούντ για το 0-1.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής της αναμέτρησης Δημήτρης Θάνος, είχε αρκετή δουλειά στα δύο γκολ. Αρχικά στο πρώτο, ο βοηθός του Δημήτρης Τάτσης σήκωσε την σημαία του για οφσάιντ. Τελικά μετά τις διαβουλεύσεις πάρθηκε η σωστή απόφαση και το γκολ μέτρησε. Στο δεύτερο, αρχικά φάνηκε να υπάρχει οφσάιντ, αλλά ο επόπτης αυτή τη φορά σωστά δεν σήκωσε την σημαία του καθώς και πάλι η μπάλα είχε πάει από αμυντικό στον Μασούρα. Με λίγα λόγια, η διαιτησία ήταν καλή.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο Πανιώνιος συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του! Παραμένει σε τροχιά Ευρώπης, ενώ με το διπλό αυτό ανέβηκε έστω και προσωρινά στη δεύτερη θέση. Δείχνει αποφασισμένος να μείνει στις ψηλές θέσεις σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, αν και ακολουθεί νέα δύσκολη αποστολή στο Περιστέρι. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός προβλημάτισε. Δεν απείλησε ουσιαστικά ποτέ και έδειξε να χάνει με κάτω τα χέρια. Η εικόνα αυτή δεν είναι κάτι που θέλει ο Γιάννης Ματζουράκης και σίγουρα θα ψάξει να βρει τι φταίει ώστε να το αλλάξει.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Κούσας, Μουνιός (78' Κουτρομάνος), Φάρλεϊ Ρόσα (69' Λουίς Ρότσα), Κλέσιο, Μάκος, Μαρκόφσκι, Μάρκος Πάουλο, Τσοκάνης (87' Παπουτσογιαννόπουλος), Μύγας, Χαντάκιας

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Κόρμπος, Φούντας (88' Καθάριος), Ανσαριφάρντ (83' Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν (71' Μασούρας), Βλάχος, Ρισβάνης, Μασούντ

http://www.gazzetta.gr

Διαβάστηκε 2025 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017 19:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.