Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:33 μμ
 
wm small
Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2017 12:29

Αγρίνιο: Η Τέτη Κασιώνη «με μια κιθάρα… θα γυρίσει όλο τον κόσμο»!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με σύνθημα «ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ… ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» η ΤΕΤΗ ΚΑΣΙΩΝΗ έρχεται στο εστιατόριο Πιθάρι την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου.

H Tέτη Κασιώνη στο τραγούδι και ο Γιώργος Αθανασίου στην κλασική κιθάρα, ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα ταξίδι γεμάτο από χρώματα και αρώματα μακρινών τόπων.

Έντονες ερμηνείες από τους δύο μουσικούς σε διασκευές διαχρονικών κομματιών του διεθνούς αλλά και του εγχώριου ρεπερτορίου. Βασικά χαρακτηριστικά της παράστασής τους η δραπέτευση και το πάθος που παρασέρνουν τους θεατές σε μια αξέχαστη μουσική περιήγηση.

15910189_1412890535402079_203783254_n

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AgrinioTimes.gr και τον Παρασκευά Μάζη λίγο πριν την μεγάλη στιγμή απάντησε στα παρακάτω ερωτήματα:

-Πως ήταν το ξεκίνημα της πορείας στον χώρο του τραγουδιού: Το ξεκίνημα ήταν από πολύ μικρή ηλικία έχοντας αρχίσει να κάνω σπουδές κλασικής κιθάρας, εκεί υπήρξε η μεγάλη αγάπη με τη μουσική και λόγω του πατέρα μου, ο οποίος επίσης, είναι και αυτός μουσικός. Όπως, αντιλαμβάνεστε αυτός ήταν και ο πρώτος που μου έδωσε το συγκεκριμένο ερέθισμα, ενώ στη συνέχεια ένας πολύ-πολύ καλός μου δάσκαλος. Έπειτα, στη Θεσσαλονίκη που σπούδασα Γαλλική Φιλολογία άρχισα να τραγουδώ σε διάφορα μαγαζιά της πόλης και όταν επέστρεψα στην Αθήνα είχα τη τύχη να βρεθούν μπροστά μου καλοί μουσικοί οι οποίοι από τότε είναι συνοδοιπόροι και εναλλάσσονται στο ταξίδι αυτό.

-Για την έντεχνη μουσική που υπηρετείται με τόση αφοσίωση: Η αλήθεια είναι πως το »έντεχνο» είναι ένας παρεξηγημένος όρος στην Ελλάδα, ένας όρος που τον έχουμε εφεύρει την τελευταία περίπου 20ετία. Ναι, με κατατάσσουν εκεί αλλά τραγουδώ και μουσικές του κόσμου. Πολλά τραγούδια από τη Μεσόγειο γιατί τραγουδούσα για έναν χρόνο με ένα σχήμα στην περιοχή της κάτω Ιταλίας, οπότε έχω επιρροές και από εκεί. Επίσης, τραγουδάω στίχους από Ισπανία, Γαλλία, Ρουμανία και τα Βαλκάνια. Ουσιαστικά, μέσα από κάθε παράσταση όπως και η σημερινή που την ονομάσαμε »Πέταγμα», όπως λέγεται και ο δίσκος μου που κυκλοφόρησε πριν από δυο μήνες έχουμε το στοιχείο του ταξιδιού.

-«Με μία κιθάρα… γυρίζοντας τον κόσμο»: Αυτό είναι το μότο μιας από τις παραστάσεις που διοργανώνουμε κάθε χρόνο και το μότο της αποψινής βραδιάς στην οποία θα έχω τη χαρά να συνεργαστώ ξανά με τον Γιώργο Αθανασίου στην κλασική κιθάρα και θα γυρίσουμε όλο το κόσμο μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια.

-Πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα σε μία χώρα, όπως η Ιταλία: Έχω ζήσει ως φοιτήτρια κι όχι ως τραγουδίστρια, είναι κάτι που θέλω να διευκρινίσω, όμως στην παρούσα φάση είναι δύσκολο για όλους όπου κι αν διαμένουν και εργάζονται. Από την άλλη πλευρά, θα ήταν λάθος να μιλήσουμε για μιζέρια ή οτιδήποτε άλλο αυτού του τύπου που ακούμε καθημερινά γύρω μας. Αισιοδοξία, το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον. Να υπηρετούμε αυτό που κάνουμε σωστά, χωρίς υπερβολές ή άλλου είδους άσχημα πράγματα. Ας μην ξεχνάμε πως η μουσική είναι το κλειδί για πάρα πολλά πράγματα. Σε κάνει να ζεις τη στιγμή, αφήνεις για άλλη ώρα οτιδήποτε άλλο σε επηρεάζει.

-Είναι η δεύτερη φορά που έρχεστε στη πόλη του Αγρινίου. Πως βρίσκεται τη πόλη και τους ανθρώπους της; Είχαμε έρθει μία εβδομάδα πριν το Lake Party στην περιοχή της Λίμνης Τριχωνίδας και ζήσαμε λίγο από το μεγαλείο ενός τόσο σημαντικού θεσμού για τα δεδομένα της περιοχής. Είναι ένας καταπληκτικός χώρος, εντυπωσιαστήκαμε όλοι οι μουσικοί. Πρέπει, να συνεχίσει να γίνεται όλο αυτό που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια. Η Λίμνη Τριχωνίδα έχει απίστευτο φυσικό πλούτο και μία απίστευτη ηρεμία. Όταν φτάσαμε εκεί λέγαμε μα καλά που βρισκόμαστε; στον παράδεισο; Να φανταστείτε για λίγα λεπτά δεν μιλούσαμε μεταξύ μας. Θέλω, να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που διοργανώνουν το Lake Party και κάθε είδους αντίστοιχη εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, μόνο με τέτοιες εκδηλώσεις μπορεί ο πολιτισμός να αναδειχθεί.

agriniotimes.gr

Διαβάστηκε 2242 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2017 18:10
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.