Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:42 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 14:28

Αγρίνιο: «Ραπτική και Επιδιορθώσεις Ενδυμάτων» στην εποχή της κρίσης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Δέσποινα Μιχάλη γεννήθηκε και κατοικεί στο Αγρίνιο και εργάζεται στον χώρο της ραπτικής και των επιδιορθώσεων ενδυμάτων εδώ και 36 χρόνια. Διατηρεί κατάστημα στο κέντρο του Αγρινίου και μας αποκάλυψε πτυχές του επαγγέλματος που σίγουρα έχουν ενδιαφέρον.    

-Από πού είστε και πόσα χρόνια εργάζεστε στον τομέα της ραπτικής;

Είμαι γέννημα θρέμμα Αγρινιώτισσα, εξασκώ το επάγγελμα στον χώρο της ραπτικής 36 ολόκληρα χρόνια.

-Είναι εύκολη δουλειά ή δύσκολη – κουραστική; την αγαπάτε; πως σας προέκυψε;

Είναι πολύ κουραστική δουλειά, προσωπικά δεν την αγαπάω απλά, την λατρεύω. Είμαι αυτοδίδακτη κατά βάση αλλά διδάχθηκα από μια καλή μου φίλη την κα Θεοδώρα για κάποιο διάστημα και  βοηθήθηκα πολύ.

unnamed-1

-Είναι ακριβές οι μεταποιήσεις των ενδυμάτων; πρέπει να πετάμε τα ρούχα που δεν είναι στην μόδα; το επάγγελμα περνάει κρίση;

Είναι σχετικό αυτό. Ένα ρούχο που είναι καλό στην ραφή και αξίζει, τότε ναι  αξίζει να το κάνεις μια μεταποίηση. Μπορούμε να προσαρμόσουμε ένα ρούχο στα σημερινά δεδομένα της μόδας. Περνάει κρίση το επάγγελμα, καθότι πολλοί, αντί να κάνουν μεταποίηση στρέφονται στο φθηνό ρούχο το οποίο όμως είναι αμφίβολης ποιότητας.

-Θα θέλατε τα παιδιά σας να ακολουθήσουν αυτό το επάγγελμα;

Αν το ήθελαν ναι. Δεν θα τα απέτρεπα αλλά θα τα στήριζα, όμως είναι ψυχοφθόρο, κουραστικό και δεν ανταμείβεται ο κόπος σου όπως πρέπει.   

unnamed-4

-Ένα ταγιέρ που δημιουργείτε εσείς, στοιχίζει ποιο ακριβά από εκείνο της βιτρίνας;

Σαφώς στοιχίζει πιο ακριβά, γιατί  οτιδήποτε κάνεις παραγγελία, το κάνεις στα μέτρα σου, ενώ το έτοιμο ρούχο είναι μια μαζική παραγωγή και στοιχίζει φθηνότερα. Σίγουρα όμως θα κοστίσει λιγότερο από ένα επώνυμο ρούχο.

-Είναι η μοδιστρική καλλιτεχνική δημιουργία;

Ναι, είναι απόλυτα καλλιτεχνική δημιουργία έμπνευσης και έκφρασης.

unnamed-3

-Τι εύχεστε για το 2017;

Εύχομαι ψυχική και σωματική υγεία σε όλους και να κοιτάμε λίγο δίπλα μας. Σίγουρα ο διπλανός μας μπορεί να έχει ανάγκη την βοήθειά μας.

Επιμέλεια κειμένου – Φωτογραφίες: Χρύσα Σπαή

agriniotimes.gr

Διαβάστηκε 2494 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.