Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:14 πμ
 
wm small
Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2017 18:30

Παναιτωλικός: Χρονιά με «σκαμπανεβάσματα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Παναιτωλικός το 2016 έδειξε πολλές φορές ή του ύψους ή του βάθους και αυτό του «κόστισε» αρκετά.

Χρονιά με αρκετά «σκαμπανεβάσματα» ήταν για τον Παναιτωλικό το 2016. Ξεκίνησε καλά, μετά «έκατσε», στις αρχές της νέας σεζόν ήταν εξαιρετικός, όμως στην συνέχεια «κατέβασε» εκ νέου στροφές, Ετσι ενόψει του 2017 καλείται να βρει την σταθερότητα που θα του επιτρέψει να «κυνηγήσει» το... κάτι παραπάνω. 
ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Παίκτες  «λαβράκια»
Στο 2016 ο Παναιτωλικός έδειξε για ακόμη μία φορά πως ξέρει να βρίσκει  «λαβράκια» και ότι διατηρεί ένα πολύ καλό δίκτυο σκάουτινγκ. Οι προσθήκες αρχικά του Κλέσιο και μετά του Ροντρίγκεζ, εξτρέμ και στόπερ αντίστοιχα, αποδείχθηκαν εξαιρετικές κινήσεις καθώς αμφότεροι «βγαίνουν» και πρόκειται για  νεαρούς ποδοσφαιριστές με μεταπωλιτική αξία. 
ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ: Το περσινό φινάλε
Ο Παναιτωλικός της περασμένης σεζόν είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Ξεκίνησε άσχημα, αλλά μετά «έστρωσε». Στα πρώτα επτά ματς του 2016 έκανε μόλις δύο ήττες, μάζεψε τότε 13 βαθμούς και  αν συνέχιζε σε ανάλογο τέμπο θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από ένα καλό πλασάρισμα. Ομως στα τελευταία του οκτώ παιχνίδια κέρδισε μόνο μία φορά – την ΑΕΚ – και έτσι έμεινε χαμηλά. Το περσινό φινάλε και το δίμηνο Φλεβάρης-Απρίλιος είναι κάτι που καλούνται να ξεχάσουν όλοι στο Αγρίνιο και να το αφήσουν πίσω τους. 
ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Εσύ σούπερ σταρ
Οταν ο Κυριακίδης αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 είχε μπροστά του ένα «δύσκολο» έργο. Καλούνταν να κάνει όλους στο Αγρίνιο να... ξεχάσουν τον Ράφαελ. Πλέον ο Βραζιλιάνος είναι μία γλυκιά ανάμνηση και ο 30χρονος γκολκίπερ συγκαταλέγεται στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχουν ποτέ φορέσει την «κυανοκίτρινη» φανέλα. Στο 2016 έκανε ορισμένες εκπληκτικές εμφανίσεις και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η κλήση του στην Εθνική Ελλάδος.  
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: «Εσπασε» την κατάρα του Λεκανοπεδίου 
Ηταν κάτι που τον «στοίχειωνε». Μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου του 2016 ο Παναιτωλικός δεν είχε ποτέ του κερδίσει στο Λεκανοπέδιο της Αττικής για την μεγάλη κατηγορία. Ε ίτε αυτή λέγονταν Α' Εθνική, είτε Σούπερ Λιγκ. Και δεν είχε δώσει λίγα ματς. Εκείνη την ημέρα που αγωνίστηκε στο Περιστέρι «μετρούσε» ήδη 34 επισκέψεις του. Σε καμία δεν πανηγύρισε. Το 2-0 που επικράτησε του Ατρόμητου εκείνο το απόγευμα, μπορεί να μην είναι η κατά τεκμήριο «μεγαλύτερη» νίκη των «κυανοίτρινων», αλλά  εκείνη που έδωσε τέλος σε μία κατάρα. 
Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ: Ο τραυματισμός του Παπάζογλου
Ηταν 3 Σεπτεμβρίου όταν ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε την ΑΕΛ σε ένα από τα τελευταία του φιλικά πριν την έναρξη της τρέχουσας σεζόν. Σε ένα ματς όπου ο Παπάζογλου είχε ραντεβού με την ατυχία. Ο αμυντικός των «κυανοκίτρινων» τραυματίστηκε και η διάγνωση έδειξε πως έχει υποστεί ρήξη χιαστών. Ετσι ένας ποδοσφαιριστής  χτύπησε σοβαρά και παράλληλα τα «καναρίνια» «έχασαν» έναν από τους παίκτες – κολώνες τους. 
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2016: «Εχω αρχίσει να ντρέπομαι...» 
Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει «ταλαιπωρηθεί» φέτος αρκετά. Ο Φώτης Κωστούλας από την πρώτη στιγμή που μας... συστήθηκε, έδειξε αρκετά «διαφορετικός» στο πώς αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Μεγαλωμένος στην Σουηδία, η κουλτούρα του σε πολλά ζητήματα μας ήταν άγνωστη. Ετσι σε ανύποπτη στιγμή δεν δίστασε να πει ότι «βλέπω πως έχω αρχίσει να ντρέπομαι να συναντάω κόσμο και να μου λένε "στο ποδόσφαιρο είσαι"; Είναι ψώνιο το ποδόσφαιρο, αλλά για να συνεχίσουμε θα πρέπει να καταστραφούμε». 
 
Διαβάστηκε 1244 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.