Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:44 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 23:08

Ενορχηστρώσεις με αγρινιώτικη υπογραφή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Κώστας Νικολόπουλος από τα Κλεισορεύματα Αγρινίου ενορχηστρώνει θεατρικές παραστάσεις, παίζει μουσική με τη Μελίνα Κανά, αλλά δεν ξεχνά τον τόπο του.
 
Είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την ενορχήστρωση πολλών θεατρικών παραστάσεων, μια «ανακάλυψη» της Λίνας Νικολακοπούλου, που φέτος παίζει μουσική στο πλευρό της Μελίνας Κανά. Ένας νέος άνθρωπος με εξίσου νέες απόψεις για τη μουσική, που τολμά με τις διασκευές του να δίνει έναν άλλον αέρα σε τραγούδια που έχουμε από παλιά αγαπήσει.
Η μουσική είναι η ίδια η ζωή, λέει ο Αγρινιώτης Κώστας Νικολόπουλος και το πόσο το εννοεί, το καταλαβαίνει κανείς από τον τρόπο που μιλά για τη δουλειά του, τους συνεργάτες του, τα σχέδιά του.
Γεννήθηκε στα Κλεισορρεύματα Αγρινίου και έζησε τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του στο Αγρίνιο, αφού οι δάσκαλοι γονείς του εργάζονταν σε σχολεία της πόλης. Έπειτα, μόνιμα στην πρωτεύουσα. Η κλίση του στη μουσική φάνηκε από πολύ νωρίς. Μόλις στα 6 του χρόνια ξεκίνησε πιάνο και αρμόνιο, ενώ στα 13 έπιασε την κιθάρα, που δεν την άφησε και ποτέ.
Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο κλασσική κιθάρα ενώ οι σπουδές του στην ηλεκτρονική κιθάρα και την τζαζ μουσική έγιναν στη σχολή του Φίλλιπου Νάκα.
Η πρώτη του σύνθεση για το θέατρο έγινε στα 18 του χρόνια. Ο ίδιος ανέλαβε την ενορχήστρωση για την παράσταση  Μάρκος ο Φραγκοσυριανός, ένα αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη, που ανέβηκε στο Ηρώδειο,αλλά και της «τετράδας του Πειραιά», δύο παραστάσεις που και ο ίδιος ξεχωρίζει, μαζί με την ενορχήστρωση του μιούζικαλ Σρεκ που προηγήθηκε αυτών. Το Σρεκ ήταν και το εφαλτήριο, αφού την ενορχήστρωσή του για το μιούζικαλ την πρόσεξε ιδιαίτερα η Λίνα Νικολακοπούλου, την οποία δεν ξεχνά να ευχαριστεί που τον εμπιστεύτηκε για το επόμενο μεγάλο βήμα.
Τον Μάρτιο του 2014 συστάθηκε το κουαρτέτο «ο γόης του Θησείου» , μια ευφάνταστη και ταλαντούχα μπάντα, που επεμβαίνει με δημιουργικότητα και πολλή φαντασία στα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας Κανά ,τη φωνή της μπάντας, αλλά και σε κομμάτια άλλων. Στην κιθάρα, τα πλήκτρα και τα κρουστά, ο δικός μας Κώστας Νικολόπουλος.
«Είναι μια ωραία μπάντα, στα μέτρα μας. Είναι ένα νεανικό σχήμα, «παιχνιδιάρικο», αφού ακούγονται  και λαϊκά τραγούδια δοσμένα με τον δικό μας τρόπο. Ήταν κατάλληλο και το timing. Εμείς ψάχναμε για φωνή και η Μελίνα για μπάντα», λέει ο κ. Νικολόπουλος σε επικοινωνία που είχε το «Γ» μαζί του. Ο δίσκος «12», της μπάντας, έχει διασκευασμένα κομμάτια, από Μάλαμα, μέχρι Θεοδωράκη!
«Η μουσική είναι η ζωή μου. Από μικρός έχω δουλέψει πολύ για αυτή. Από τα 16 μου είπα στους καθηγητές μου στο σχολείο ότι το μόνο που με ενδιέφερε ήταν η μουσική», λέει ο ίδιος στο «Γ». Σε άλλο σημείο παραδέχεται πως, ναι, η κρίση έχει επηρεάσει το επάγγελμά του, ο ίδιος όμως δεν παραπονιέται: «Δεν έχω σταματήσει να δουλεύω και είμαι ευγνώμων για αυτό. Σίγουρα, άλλες εποχές, οι απολαβές μου θα ήταν πολύ καλύτερες.»
Τον τόπο καταγωγής του τον επισκέπτεται συχνά, αφού εδώ έχει συγγενείς και το σπίτι του: «Στα Κλεισορρεύματα έρχομαι κάθε φορά που έχω την ευκαιρία, έχω το σπίτι μου εκεί.», λέει.
Τον Κώστα Νικολόπουλο τον απολαύσαμε μαζί με την Μελίνα Κανά και τους υπόλοιπους της μπάντας, στην «Ανδρομέδα», στις 27 Μαρτίου.
Μαρίνα Ζαρκαβέλη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Διαβάστηκε 2990 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.