Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:47 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 00:44

"Ελαιογραφίες σε καμβά" με την Αλεξάνδρα Κρεζία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Αλεξάνδρα Κρεζία είναι ο ένας από τους τρείς νέους καλλιτέχνες που εκθέτουν τα έργα τους στην Παλαιά Δημοτική Αγορά στα πλαίσια της έκθεσης "Τρεις Εικαστικές Προτάσεις" που διοργανώθηκε απο τον Δήμο Αγρινίου, ξεκίνησε στις 16  Δεκεμβρίου και θα είναι ανοικτή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Η Χρύσα Σπαή συναντήθηκε μαζί της σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης και μιλήσανε για την τέχνη της ζωγραφικής και την σχέση μαζί της.

ALEX KREZIA PHOTO

Η Αλεξάνδρα Κρεζία

Που γεννηθήκατε;

Η καταγωγή μου είναι απο την Αθήνα, η μητέρα μου είναι απο το Αγρίνιο και ο Πατέρας μου απο την Ζάκυνθο με ρίζες απο την Ιταλία.

Στα έργα σας φαίνεται οτι αγαπάτε τον άνθρωπο. Είναι αλήθεια αυτό ;

Αγαπώ αυτό που κάνω και φυσικά πιστεύω στον άνθρωπο. Βέβαια η γυναίκα παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την έκθεση που παρουσιάζεται στον χώρο της λαχαναγοράς.

KREZIA 1

Tι ονειρευόσαστε απο παιδί; θέλετε να γίνεται ζωγράφος;

Οχι, μου άρεσε η διακόσμηση. Η πρώτη επαφή με την ζωγραφική έγινε στα εικοσί μου χρόνια. Εκανα μακέτες, εφτιαχνα σπίτια, χρησιμοποιούσα χαρτόνια απο τις κούτες, βαμβάκι και άλλα υλικά. Μετά την τελευταία μακέτα ξεκίνησα το πρώτο μου σκίτσο.

Σπουδάσατε κάπου ή είστε αυτοδίδακτη;

Ειμαι αυτοδίδακτη, δεν έχω σπουδάσει κάτι. Ο λόγος που αρχισα να ζωγραφίζω είναι οτι η αγαπημένη μου ξαδέλφη που διέμενε στην Βραζιλία σε ενα απο τα ταξίδια της στην Ελλάδα "μου ζήτησε" να ζωγραφίσω το πορτραίτο της και το έκανα με λάδι. Ετσι έγινε η αρχή.

KREZIA 2

Ποια είναι τα θέματα που αποτυπώνονται στα έργα σας και τι υλικό δουλεύετε;

Κάνω ελαιογραφίες σε καμβά. Τα θέματα μου είναι κυρίως ανθρωποκεντρικά. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει γνωρίσματα και αποχρώσεις της γυναικείας φύσης.

Πως βλέπετε την πόλη του Αγρινίου στο πολιτιστικό επίπεδο;

Τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ, σε αυτό βοηθάει πολύ ο Δήμος. Δίνει την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να αναδείξουν τα έργα τους. Υπάρχει επικοινωνία των ντόπιων καλλιτεχνών με τους πιο έξω απο τον νομό και την πρωτεύουσα.

Ο επισκέπτης βλέποντας τα έργα σας, πιστεύετε οτι επιδρούν αυτά στην ψυχολογία του ;

Αυτός είναι ο σκοπός μου, αυτό είναι τέχνη για μένα, για αυτό θα αγοράσει κάποιος το έργο μου. Αρα ναι, επιδρά στην ψυχολογία του θεατή.

Ποιο κριτήριο είναι αυτό που κάνει τον καλλιτέχνη γνωστό στο κοινό;

Η πολύ ποιοτική δουλειά, που χρειάζεται χρόνο να ολοκληρωθεί. είναι καθοριστικός παράγοντας για να αναδειχεθί μέσα στην καλλιτεχνική κοινότητα. Επίσης η αξία ενός έργου δεν καθορίζετε απο το κόστος του αλλά απο το τι αυτό εκπροσωπεί.

Ποιό είναι το μύνημα που θέλετε να στείλετε στο κοινό της πόλης και όχι μόνο;

Η κάθε οικογένεια πρέπει να δώσει απο νωρίς τα ερεθίσματα εκείνα στο παιδί, ώστε να ανακαλύψει το ταλέντο που κρύβει σε κάποια μορφής τέχνης, όπως ζωγραφική, μουσική, σχέδιο και άλλες.   

KREZIA 3 

Το AgrinioBestOf.gr ευχαριστεί θερμά την Αλεξάνδρα Κρεζία για την παραχώρηση της συνέντευξης.

Φωτο - Επιμέλεια Κειμένου : Χρύσα Σπαή

Διαβάστηκε 16202 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 00:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033