Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:51 μμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 02:12

Το γιατροσόφι που θα σας «λυτρώσει» από τους πόνους της περιόδου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της περιόδου. Η δυσμηνόρροια , όπως λέγεται, επηρεάζει περίπου το 60 % των γυναικών και την ποιότητα της ζωής τους. Πολλές μάλιστα αναγκάζονται λόγω του πόνου να απέχουν από τις καθημερινές δραστηριότητές τους, ακόμη και την εργασία τους.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα φυτικό εκχύλισμα που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από την ιβουπροφαίνη.

Πρόσφατη μελέτη αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα του φυτικού εκχυλίσματος από σπόρους μάραθου, το οποίο περιέχει επίσης βιταμίνη Ε σε σχέση με την ιβουπροφαίνη. Εξήντα οκτώ γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 21,8 έτη χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: οι 34 έλαβαν το εκχύλισμα μάραθου και βιταμίνης Ε , ενώ οι υπόλοιπες 34 έλαβαν ιβουπροφαίνη για τη θεραπεία των πόνων περιόδου.

Μετά την χορήγηση, οι γυναίκες αξιολογήθηκαν για τα επίπεδα του πόνου 48 ώρες αργότερα. Παρόλο που τόσο το εκχύλισμα μάραθου όσο και η ιβουπροφαίνη έδειξαν αποτελεσματικότητα εναντίον του πόνου, το εκχύλισμα μάραθου και βιταμίνης Ε έδειξε στατιστικώς σημαντική αύξηση της αποτελεσματικότητας κατά την διάρκεια της πρώτης και δεύτερης ώρας.

Το μάραθο είναι ένα βότανο που έχει ευεργετικές ιδιότητες στη θεραπεία των πεπτικών προβλημάτων. Οι σπόροι και το εκχύλισμα των σπόρων έχουν επιστημονικά αποδεδειγμένες ικανότητες στην βελτίωση της πέψης και στη μείωση των συμπτωμάτων που συνδέονται με την έμμηνο ρύση.

Η μελέτη δεν αναφέρει ένα συγκεκριμένο προϊόν ή δοσολογία που χρησιμοποιείται για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων. Μια τυπική δοσολογία είναι 1 έως 2ml τρεις φορές την ημέρα.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 2932 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.