Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  9:49 πμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016 19:12

8.850.000€ για το νέο LEADER της Αιτωλικής Αναπτυξιακής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοίνωσε ότι στην περιοχή της Αιτωλικής Αναπτυξιακής (Δήμος Ναυπακτίας, Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και Τ.Κ. Αστακού) θα διατεθούν 8.850.000€ για την υλοποίηση επενδύσεων (ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα), στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER. Τα 6.500.000€ θα διατεθούν σε δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και τα 2.350.000€ θα διατεθούν σε δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Το προσεχές διάστημα αναμένεται η αναμόρφωση του τοπικού προγράμματος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να προσαρμοστεί στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Κατόπιν αυτού, θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις για την σταδιακή προετοιμασία των ενδιαφερομένων, προκειμένου να υποβάλλουν πρόταση για την χρηματοδότηση επενδύσεων από το τοπικό πρόγραμμα.

Επιχειρηματικές δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται από το τοπικό πρόγραμμα CLLD LEADER ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ
Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η αναμόρφωση του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ η 1η προκήρυξη του τοπικού προγράμματος αναμένεται να δημοσιευθεί περίπου το Μάρτιο του 2017. Ωστόσο, για την καλύτερη προετοιμασία της τοπικής κοινωνίας για την υποβολή προτάσεων, παρακάτω αναφέρονται ενδεικτικά οι επιχειρηματικές δραστηριότητες / δράσεις, που δύναται να χρηματοδοτηθούν:
δημιουργία ή εκσυγχρονισμός μονάδων μεταποίησης/τυποποίησης αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων (α΄ και β΄ μεταποίηση)
δημιουργία ή εκσυγχρονισμός τουριστικών υποδομών (π.χ. καταλύματα κάθε μορφής, κατασκηνώσεις, camping, μονάδες ιαματικού τουρισμού, πολυλειτουργικά αγροκτήματα)
δημιουργία ή εκσυγχρονισμός μονάδων εστίασης και αναψυχής (π.χ. ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία, καφετέριες)
δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες ειδικών μορφών τουρισμού
ανάπτυξη δραστηριοτήτων αλιευτικού τουρισμού και εστιατορίων (ψαροταβέρνες) από τους αλιείς
ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων από επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας
δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και του αθλητισμού
ενίσχυση επιχειρήσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας ή/και την διαχείριση απορριμμάτων ή/και αποβλήτων
δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων, που ανήκουν σε άτομα που υπάγονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (π.χ. μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ, γυναίκες, νέοι)
δημιουργία ή εκσυγχρονισμός εμπορικών επιχειρήσεων σε ορεινές κοινότητες
δημιουργία ή εκσυγχρονισμός βιοτεχνικών μονάδων
δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων παραγωγής ή πώλησης προϊόντων ή παροχής υπηρεσιών, που υποστηρίζουν τη διαδικασία πρωτογενούς παραγωγής (αγροτική, κτηνοτροφική, αλιευτική)
δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων
δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων επεξεργασίας, συσκευασίας και εμπορίας αλατιού
δημιουργία ή εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών (π.χ. Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, γυμναστήρια, κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής, γηροκομεία)

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 2372 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία