Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:54 πμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016 01:19

Πώς θα «διώξετε» τους μυϊκούς πόνους από την καθημερινότητά σας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη από δραστηριότητες όπου τρέχουμε να προλάβουμε τα πάντα. Η έντονη δραστηριότητα μπορεί να έχει και επιπτώσεις στο σώμα μας όπως είναι ο μυϊκός πόνος. Ιδιαίτερα τώρα στην εορταστική περίοδο, πολλοί είναι αυτοί που επιδίδονται στα σπορ του χειμώνα. Το σκι στο βουνό είναι ένα αγαπητό άθλημα κατά το οποίο όμως αν κάποιος δεν προσέξει μπορεί να καταπονηθεί. Η έντονη άσκηση, η λάθος στάση του σώματος ή ακόμη και μια απότομη κίνηση αρκούν για να αυξήσουν τη μυϊκή ένταση και τελικά να προκαλέσουν πόνο.

Πιάσιμο στον αυχένα, δυσκαμψία στη μέση, κράμπες στα πόδια, πόνος στην κίνηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο πόνος τείνει να αφορά συγκεκριμένους μυς και ξεκινά στη διάρκεια ή αμέσως μετά τη δραστηριότητα. Συνήθως είναι προφανής η δραστηριότητα που προκαλεί τον πόνο.

Μερικές συμβουλές για να ανακουφιστείτε από τον πόνο:

- Διακόψτε τη δραστηριότητα. Αποφύγετε να κάνετε κάποιες δραστηριότητες όσο διαρκεί ο μυϊκός πόνος. Η συνέχισή τους μπορεί να επιφέρει καταπόνηση.

- Χρησιμοποιείστε μια αναλγητική κρέμα, με θερμαντική δράση, που θα ελαττώσει την ενόχληση και θα σας χαλαρώσει, μέσω της υπεραιμίας που προκαλεί. Χάρη στα δραστικά συστατικά της, προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο, όπως πόνους της πλάτης, πίασιμο της μέσης και της πλάτης, πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις, στραβολαίμιασμα, πόνους στους μυς από υπερβολική κούραση ή άσκηση.

- Κάντε μασάζ. Κάντε αργές, απαλές διατάσεις στην καταπονημένη περιοχή για να ανακουφιστείτε από τον πόνο.

- Πιείτε νερό. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 75% νερό, με τους μυς να «κρατούν» το 80% αυτού του ποσοστού. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει, ότι για να μειώσετε τις πιθανότητες να νιώσετε μυϊκό πόνο, χρειάζεται να είστε σωστά ενυδατωμένοι.

- Χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια. Αιθέρια έλαια όπως ο ευκάλυπτος, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο έχουν θερμαντικές ιδιότητες και ανακουφίζουν από τους μυϊκούς πόνους.

Απευθυνθείτε άμεσα στον γιατρό σας σε περίπτωση που νιώσετε κάτι από τα παρακάτω:

- Έχετε έντονη δυσκαμψία

- Ο πόνος είναι ισχυρός και παραμένει για αρκετές ημέρες

- Υπάρχει αδυναμία κίνησης στο μέρος που νιώθετε το πόνο

- Έχετε δύσπνοια

Ο γιατρός ή φαρμακοποιός σας είναι τα άτομα που πρέπει να απευθυνθείτε σε κάθε περίπτωση. Θα σας καθοδηγήσουν και θα σας συμβουλέψουν κατάλληλα.
Δρ. Ντούσιας Αριστείδης – Χειρούργος Ορθοπαιδικός Διδάκτωρ Τμήματος Ιατρικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστηκε 2821 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.