Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:44 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 18:58

Επισκοπή Ευρυτανίας (Βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο χωριό Επισκοπή με την γνωστή γέφυρα που ενώνει την Αιτωλοακαρνανία με την Ευρυτανία μας μεταφέρει αυτή την φορά η κάμερα του Ανδρέα Κουτσοθανάση. Τα λόγια είναι περιττά, απολαύτε το βίντεο:

Η Επισκοπή Ευρυτανίας είναι ενα χωριό ακριβώς στα σύνορα Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας,δίπλα στην ομώνυμη με αυτό Γέφυρα της Επισκοπής που ενώνει τους δύο νομούς,

Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού, σε υψόμετρο 300 μέτρων, και απέχει 46 χλμ από το Καρπενήσι.

Κατά το παρελθόν η Επισκοπή ήταν ένα μεγάλο χωριό, στο σημείο που περνούσε ο ποταμός Μέγδοβας.
Το μέρος ήταν πεδινό, το πιο εύφορο του νομού Ευρυτανίας, και το χωριό βρισκόταν ακριβώς πάνω στον οδικό άξονα που συνδέει το Καρπενήσι με το Αγρίνιο.

Το 1965, όταν άρχισε η κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών το οποίο δημιούργησε την ομώνυμη τεχνητή λίμνη τα νερά κατέκλυσαν την Επισκοπή και τα άλλα μικρότερα χωριά της περιοχής.

Οι κάτοικοι του χωριού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και να εγκατασταθούν σε άλλες πόλεις.
Κάποιοι κάτοικοι, ωστόσο, παρέμειναν στην περιοχή και έχτισαν το σημερινό μικρό χωριό που βρίσκεται δίπλα από τη γέφυρα που ενώνει Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία.

Διαβάστηκε 3708 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016 19:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.