Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:57 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 20:11

Η ιστορία της αντίστασης σε Αγρίνιο-Τριχωνίδα. Συγγραφέας ένας φοιτητής 21 χρονών.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για την ιστορία της αντίστασης κυκλοφόρησε. Τίτλος του «Μαχόμενοι στην Δυτική Στερεά. Ο αγώνας εναντίον του Άξονα στην περιοχή Αγρινίου-Τριχωνίδας 1942-1944.»

Το παρόν έργο αποτελεί προϊόν τριετούς έρευνας στην περιοχή Αγρινίου-Τριχωνίδας. Επίσημα έγγραφα, προφορικές μαρτυρίες, ανέκδοτες εικόνες και άλλα πρωτογενή τεκμήρια συμπληρώνουν μια σχετικά ισχνή βιβλιογραφία, φέρνοντας στο φως νέα στοιχεία για την Αντίσταση εναντίον του Άξονα (1941-1944). Στόχος του βιβλίου είναι να ανοικοδομήσει μια σαφή διάσταση του παρελθόντος, δίνοντας στην ιστορία ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο.

Συγγραφέας του είναι ένας φοιτητής της Ιστορικού-Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μόλις 21 χρονών:Ο Μανώλης Πέπονας. Πολλά άρθρα του με ιστορικό περιεχόμενο  έχουν δημοσιευτεί  αποκλειστικά στο agrinionews.gr.

Όπως ο ίδιος ο Μανώλης λέει «Πάει καιρός που ξεκίνησα να γράφω την ιστορία της περιοχής Αγρινίου-Τριχωνίδας για την περίοδο της Κατοχής (1941-1944). Σήμερα, τρία χρόνια, 260 σελίδες και αρκετή ερευνητική δουλειά μετά, το βιβλίο με τίτλο “Μαχόμενοι στη Δυτική Στερεά” βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία. Έχω ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν δίπλα μου, με την ελπίδα πως θα γράψουμε μια ιστορία διαφορετική, δίνοντάς της το ανθρώπινο πρόσωπο που της αναλογεί».

Το βιβλίο του προλογίζει ο φιλόλογος Ηλίας ( Λίνος) Υφαντής. Περισσότερα για το βιβλίο εδώ:

http://www.bookstars.gr/User/BookDetails.aspx?Id=5buTeBJYhjYsNfblnJJiKg%3D%3D&CId=GKJ7cKHJOSg%3D

Το agrinionews.gr εύχεται καλοτάξιδο το πρώτο του βιβλίου και πάντα επιστημονικές επιτυχίες στον Μανώλη.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 3034 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.