Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:15 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 01:57

Αναδείχθηκε το πλούσιο έργο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

1946-2016: 70 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, 70 χρόνια πολύπλευρου έργου από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.

Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς η ΓΕΑ τίμησε την επέτειο των 70 χρόνων με μια σειρά δράσεων ο κύκλος των οποίων έκλεισε με την εκδήλωση που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης 14 Δεκεμβρίου στο κατάμεστο Παπαστράτειο Μέγαρο. Παρόντες ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, αρκετά ακόμη μέλη της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, φίλοι και μέλη της ΓΕΑ.
Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γρηγόρης Μπενέκας (Επ. Σχολ. Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής-Προπονητής Στίβου Γ.Ε.Α.) και η Παρασκευή Κότσαλη-Κατσακιώρη (Φιλόλογος), οι οποίοι μέσα από τις εισηγήσεις τους ανέδειξαν γνωστές και άγνωστες πτυχές της έως τώρα πορείας του σωματείου, εστιάζοντας στη συμβολή του στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.
Ακολούθησαν βραβεύσεις προσώπων, τα οποία με το έργο τους, τις προσπάθειές τους και τις διακρίσεις τους, έχουν συμβάλει στην προώθηση του ολυμπισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. Για λογαριασμό του πρόεδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας Ισίδωρου Κούβελου την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο αντιπρόεδρος Θανάση Κανελλόπουλος . Για λογαριασμό του Χρυσού Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα το βραβείο παρέλαβε ο Χάλκινος Παραολυμπιονίκης Δημήτρη Μπακοχρήστο που επίσης βραβεύτηκε όπως και ο Αγρινιώτης Γεράσιμος Κορδάτος (Μαραθωνοδρόμος ΑμεΑ).
Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου της Γ.Ε.Α. Χρήστου Θετάκη ενώ οι βραβευθέντες ευχαρίστησαν για την τιμή και εξήραν την προσφορά της ΓΕΑ. Το ίδιο έπραξε και η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά στον χαιρετισμό που απηύθυνε όταν παρέδωσε το βραβείο στον Δημήτρη Μπακοχρήστο.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγιναν και τα αποκαλυπτήρια των πορτραίτων προσωπικοτήτων που με τη στάση τους και την προσφορά τους συνέβαλαν ώστε η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου στο πέρασμα των χρόνων να αναπτύξει μια πολυσχιδή αθλητική και πολιτιστική δράση. Πρόκειται για τους αείμνηστους ευεργέτες της Τάσο Παπαστράτο και Χριστόφορο Κατσάμπα, καθώς και για τον πρώτο Πρόεδρο του σωματείου Κων/νο Χειμάρρα. Τα εν λόγω έργα φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Αντώνης Ναστούλης.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσικό πρόγραμμα με τη χορωδία «Ήριννα», και ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Αθλητικό Μουσείο Αγρινίου, το οποίο φιλοξενείται στο υπόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου παρουσιάζοντας αυτή την περίοδο την έκθεση με θέμα «Αθλητισμός και Τέχνη-Τέχνη και Ολυμπιακοί Αγώνες». Η ξενάγηση έγινε από τον ιδρυτή του Μουσείου και Αντιπρόεδρο της Γ.Ε.Α. Διονύση Μπαμπαρούτση.
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο εκδότης-δημοσιογράφος Νικόλαος Κανής.
Σε κάθε περίπτωση κατά την εκδήλωση αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η συμβολή της ΓΕΑ στο πολιτικό, κοινωνικό και αθλητικό γίγνεσθαι της Αιτωλοακαρνανίας η οποία άλλωστε συνεχίζεται αμείωτη. Ακούστηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη διαδρομή της ΓΕΑ όλα αυτά τα χρόνια που ήταν πάντα άξιος πρεσβευτής του Αγρινίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Οι ομιλητές τόνισαν τη συνεισφορά των προέδρων, των διοικητικών συμβουλίων και των μελών της ΓΕΑ με την ιστορία να αποτελεί παρακαταθήκη αλλά και εγγύηση πως η προσφορά θα συνεχιστεί αμείωτη και τα επόμενα χρόνια.


dscn6054 dscn6061 dscn6063 dscn6072 dscn6075 dscn6085 dscn6091 dscn6092 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria1 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria2 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria3 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria4 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria5 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria6 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria7 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria8 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria9 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria10 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria11 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria12 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria15 gea-70xronia-vravefseis-apokalyptiria16 fotografia-1-11 fotografia-1-14 fotografia-2-11 fotografia-2-12 fotografia-2-14 fotografia-2-15 fotografia-2-16 fotografia-3-9

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1166 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.