Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:47 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 18:02

Επιτυχημένη παρουσίαση για το βιβλίο του Δημ. Αρβανίτη «ο έρωτας σκοτώνει και του πάει» (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Παρουσιάστηκε χθες με επιτυχία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, , το βιβλίο του Δημήτρη Αρβανίτη «ο έρωτας σκοτώνει και του πάει», της ΒΕΓΑΣ εκδοτική- πολιτιστική. Το βιβλίο παρουσίασαν η Έλενα Μάντζιου Κοτρολού (εκπαιδευτικός) και Παναγιώτης Κοντονάσιος (Φιλόλογος, Δρ.Κλασικής Φιλολογίας ΕΠΚΑ). Την εκδήλωση χαιρέτησε  η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά . Συντονιστής ήταν ο εκδότης Γιώργος Ροΐδης, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου αναγνώστηκαν από τους  ηθοποιούς Γιούλη Μαρούση, Χρήστο Καρτέρη, Σίμο Πετρόπουλο.

pol-arvanitis-biblio2

Ο Δημήτρης Αρβανίτης γεννήθηκε το 1958 στη Παλαιομάνινα Ξηρομέρου. Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Νομικά στο ΑΠΘ. Είναι Συνταγματάρχης ε.α. Διετέλεσε στρατιωτικός ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία Σόφιας και στέλεχος επιχειρήσεων στις χώρες των Βαλκανίων. Εκτός από το μυθιστόρημα «Ο έρωτας σκοτώνει και του πάει» , έχει γράψει διηγήματα και  έχει μεταφράσει  θεατρικά έργα.

pol-arvanitis-biblio3

Η «ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ», είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση, εγγεγραμμένη στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας του Υπουργειου Εργασίας, η οποία εδρεύει στην Αθήνα και συστάθηκε το 2015 από μια μικρή ομάδα ανθρώπων με αναπηρία.
Στόχος της, είναι να καταφέρει να εντάξει ΑμεΑ στο πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι, μέσω της παραγωγής προϊόντων πολιτισμού όπως εκδόσεις λογοτεχνικών και επιστημονικών συγγραμμάτων καθώς επίσης και την παραγωγή μουσικών και θεατρικών παραστάσεων.

pol-arvanitis-biblio4

Δυο λόγια για το βιβλίο:

Τι γυρεύει μια παρέα Ελλήνων στα Βαλκάνια του 2000; Κυρίως την περιπέτεια, αλλά και τον έρωτα, το χρήμα, την καταξίωση. Τα καταφέρνει;

Καταιγιστικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, δοσμένα με χιούμορ, σ’ ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η αγωνία, η δράση, το μυστήριο και το ανελέητο κυνηγητό για την ανακάλυψη της αλήθειας.

Μοντέλα και πόρνες, επιχειρηματίες και τραπεζίτες, μαφιόζοι και πολιτικοί, τρομοκράτες και στρατιωτικοί, καναλάρχες και διπλωμάτες, πράκτορες και ψυχασθενείς σφιχταγκαλιάζονται χορεύοντας σ’ ένα γαϊτανάκι θανάτου και προδοσίας.

Η ιστορία εξελίσσεται κύρια στη Σόφια της Βουλγαρίας, περνάει από μεγάλα αστικά κέντρα του σύγχρονου κόσμου, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, εξωτικά μέρη όπως το Μπαλί, η Αβάνα και το Κάιρο, για να καταλήξει στην Αθήνα και στην παραδοχή πως εκείνο που έχει σημασία , τελικά, δεν είναι «η  Ζωή, μήτε ο Θάνατος, μα ούτε και το Χρήμα. Μόνο ο Έρωτας».

pol-arvanitis-biblio5

pol-arvanitis-biblio6

pol-arvanitis-biblio7

pol-arvanitis-biblio8

pol-arvanitis-biblio9

pol-arvanitis-biblio10

pol-arvanitis-biblio11

pol-arvanitis-biblio13

pol-arvanitis-biblio14

pol-arvanitis-biblio15

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1569 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.