Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:30 πμ
 
wm small
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 18:14

Η «Αταλάντη» στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγρινίου (13/12/2016)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, συνεχίζει τις προβολές της με ταινίες , παλιά αριστουργήματα της έβδομης τέχνης αλλά και ταινίες σύγχρονες με ιδιαίτερη κινηματογραφική γραφή. Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 9.00 το βράδυ θα προβληθεί η ταινία :

Αταλάντη – L’ Atalante

Ο καπετάνιος της «Αταλάντης» ξεκινά με το ποταμόπλοιο το γαμήλιο ταξίδι του. Μαζί με τη γυναίκα του σαλπάρουν κι ένας μισότρελος γερο-ναύτης, ένας νεαρός μούτσος κι ένα τσούρμο γάτες.

Δραματική 1934 |Διάρκεια: 89′ Γαλλική ταινία

Σκηνοθεσία :Ζαν Βιγκό

με τους: Μισέλ ΣιμόνΝτιτά ΠαρλόΖαν Νταστέ

Μία από τις ιστορικότερες κινηματογραφικές στιγμές του προπολεμικού ευρωπαϊκού σινεμά, μια αυθεντικά λυρική όσο και ωμά ρεαλιστική ματιά στον έρωτα, στις υποσχέσεις και τις ψευδαισθήσεις του. Αποκατεστημένη πια στη μορφή των 89 λεπτών, η μοναδική μεγάλου μήκους ταινία του Ζαν Βιγκό (πέθανε στα 29) και αγαπημένο φιλμ της νουβέλ βαγκ, του Τζάρμους και του Κουστουρίτσα ξεκίνησε εδώ και μία εικοσαετία μια δεύτερη, αστραφτερή καριέρα.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου στις 9.00 το βράδυ.

Τιμή εισιτηρίου 3 euro

Είσοδος ελεύθερη σε άνεργους και  ΑΜΕΑ

Διαβάστηκε 1331 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 22:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.