Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  1:34 μμ
 
wm small
Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 14:31

Πείτε το, ρε παιδιά, μην ντρέπεστε, έφταιγαν οι διορισμοί κι ο κρατισμός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χθες στην συζήτηση που οργανώθηκε στο Παπαστράτειο, στην οποία το κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Ε. Βενιζέλος, οργανώθηκε το κατάλληλο σκηνικό για να μαζευτείς εδώ από κάτω και να γράψεις όσα περισσότερα σχόλια μπορείς κράζοντας «αυτούς που μας έφεραν εδώ». Δεν θα πει όμως κανείς τα μαγικά λόγια, το γιατί πήγαν όλα λάθος, γιατί φτάσαμε να μην έχουμε π.χ. παραγωγή, που ήταν και το χθεσινό θέμα. Όπως δεν τα είπε και κανείς τα μαγικά λόγια χθες στον… όμιλο προβληματισμού.

Ειπώθηκαν μερικά σημαντικά πράγματα όπως ότι δεν φταίει η κρίση που δεν παράγουμε αλλά το ότι δεν έχουμε πολιτική να παράγουμε. Αλλά πάλι, δεν βγήκε όλη η αλήθεια. Γιατί; Ποιος ο λόγος; Πείτε «το δια ταύτα».

Διότι δεν θέλαμε, δεν είχαμε ανάγκη να παράγουμε, βρε παιδί μου. «Δεν έφερε το μνημόνιο την κρίση αλλά η κρίση(από τα μέσα του 2000) το μνημόνιο», είπε ο Βενιζέλος. Ναι, αλλά γιατί, πες το ντε, να το ακούσει ο κόσμος. Όχι, πάλι ξυστά οι κουβέντες: «το σχέδιο που θα μας βγάλει από τις κρίσεις θα το βάλει η αγορά, εκείνοι που θα κάνουν επενδύσεις, όχι το κράτος»…. Ναι, έλα, δώστου, κοντά είσαι… Όχι, πάλι μας ξέφυγε.

Ε, αφού τόσοι και τόσοι μαζεύτηκαν και διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει σχέδιο κι ότι επικράτησαν οι παλαβοί που τσαντίστηκαν γιατί αρρωστήσαμε, αλλά δεν αποφάσισε κανείς να το πει, ας το πω εγώ: Κυρίες και κύριοι, διορίζατε σαν τρελοί, (όπως διορίζουν και σήμερα όπου μπορούν) και δεν είναι κανείς τρελός να μαζεύει ακτινίδια αντί να είναι υπάλληλος σε ένα ανύπαρκτο γραφείο! Τόσο απλό είναι.

Όταν τελείωσαν τα λεφτά για διορισμούς(όχι μόνο τις 500.000 δημοσίους υπαλλήλους που πονηρά λένε οι της ΑΔΕΔΥ, αλλά και τις στρατιές στις τράπεζες παλιότερα και τους οργανισμούς που κανείς δεν ξέρει και στα ΝΠΙΔ κλπ, κλπ) κι όταν δεν πήγαινε η επιδότηση σύννεφο ή οι απίθανες παροχές και τα επιδόματα τυφλών και ευπαθών, τότε καταρρεύσαμε. Δηλαδή, «ήταν ο κρατισμός ανόητε», που θα έλεγε και μια ψυχή, γιατί ντρέπεστε να το πείτε; Ήταν το υπερ-κράτος που φτιάξατε γιατί αυτό ζήταγε ο κοσμάκης ακριβώς για να ΜΗΝ είναι στη παραγωγή που τώρα του προτείνετε! Αυτά.

Υ.Γ. Χθες ακούστηκαν και μερικά πολύ σοβαρά. Αλλά είναι αργά. Έπρεπε να τα λέει ο Βενιζέλος τότε, όχι τώρα. Ποιος έχει σκεφτεί π.χ. ότι από το 1974 και μέχρι να μπει η χώρα στο ευρώ είχε υποτιμηθεί η δραχμή σχεδόν 900% σε σχέση με το δολάριο και δεν άνοιξε μύτη γιατί ήμασταν σε προστατευμένο περιβάλλον; Αλλά, όπως είπαμε, τώρα είναι αργά για τέτοια.

Υ.Γ. 2 Το κόστος της κεντρικής κυβέρνησης έχει αυξηθεί κατά 2,1% από πέρυσι! Αυτά.

Γ.Σ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2625 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016 14:33
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.